Erupția dinților la bebeluși

Jucărie dentară

Erupția dinților de lapte se manifestă diferit de la un bebeluș la altul și vine însoțită de mai multe simptome. Este o etapă care poate să dureze până la vârsta de trei ani, când cel mic trebuie să aibă 20 de dinți de lapte.

Primii dințișori de lapte apar când copilul are patru-opt luni. Dinții de lapte vor fi înlocuiți cu dinții permanenți în jurul vârstei de șase-șapte ani.

Apariția dinților de lapte vine însoțită de mai multe simptome.

Inflamarea gingiilor, printre simptome

Bebelușul este, de asemenea, mai agitat decât de obicei. Are stări de neliniște și schimbări ale comportamentului. Când le apar dințișorii, copilașii pot să plângă mai mult decât de obicei.

Astfel, primele semne că bebelușului tău îi apar primii dinți sunt inflamația mucoasei gingivale, gingiile sunt sensibile și mai umflate decât înainte. Somnul micuților poate fi, de asemenea, agitat sau aceștia nu se pot odihni. Deasemenea, micuților le poate dispărea pofta de mâncare.

Alte simptome pot fi febra, diareea, cât și vărsăturile. Dacă febra depășește 38 de grade și nu trece, atunci trebuie să te prezinți cu micuțul de urgență la un control medical.

Ce poți face ca bebelușul să treacă mai ușor de această etapă

O suzetă poate fi utilă pentru a reduce din disconfortul creat de apariția dințișorilor de lapte. De asemenea, îți mai poți ajuta micuțul masându-i ușor gingiile cu buricele degetelor tale. Potrivit medicilor, este important ca suzeta să fie utilizată până la vârsta de doi ani a copilașului.

Dacă bebelușul a trecut deja la mâncarea diversificată în momentul în care îi apar dințișorii de lapte, atunci poți să îi dai un iaurt rece, căci acesta îi mai scade din senzația de disconfort. Îi mai poți da morcov sau banane pasate, după ce acestea au stat la frigider.

În cazul în care micuțul continuă să dea semne de neliniște, pentru că durerile devin mai intense, este cazul să apelezi la ajutorul medicului. Acesta poate recomanda medicamente contra durerii pe care să i le administrezi copilului tău.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.