Cele mai întâlnite probleme dentare

stomatita

Problemele dentare sunt unele dinte cele mai supărătoare, atât din cauza durerilor pe care le pot provoca, dar și din cauza complicațiilor care pot apărea.

De la durerile provocate de carii, până la probleme mai grave, iată care sunt cele mai întâlnite afecțiuni dentare:

Cariile

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei sunt cariile dentare.

Cine riscă să dezvolte problema: Fiecare dintre noi riscăm să ne confruntăm cu o carie dentară, însă mai expuși la aceste probleme sunt copiii și persoanele înintate în vărstă.

Ce este de făcut: pentru a preveni apariția cariilor, este importantă respectarea regulilor de igienă orală, și anume periajul de două ori pe zi, cel puțin două minute, folosirea de ață dentară, pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, responsabilă de formarea tartrului și a cariilor dentare.

Gingivita

Placa bacteriană poate afecta gingiile, ceea ce în timp poate duce la inflamația gingiilor, cunoscută drept gingivită, fiind principala cauză a pierderii dinților.

Cine riscă să dezvolte problema: cu toții suntem predispuși la apariția gingivitei, însă un grad mai mare de risc îl au cei cu o igienă orală precară, cât și persoanle care au o imunitate scăzută și fumătorii.

Ce este de făcut: Ca să previi afecțiunea, este nevoie de o igienă orală riguroasă, de o alimentație echilibrată (reducerea consumului de zahăr), cât și de îndepărtarea tartrului. De aemenea, este important să mergi la un control stomatologic o dată la șase luni.

Infecții dentare

Cariile netratate sunt principala cauză a infecțiilor dentare, o problemă de sănătate orală care, lăsata netratata, poate îmbolnăvi și alte organe ale corpului. La cei care au o infecție a dintelui pot apărea și abcese, care nu trebuie neglijate. În cazul unui abces, trebuie să mergi de urgență la medicul stomatolog.

Cine riscă să dezvolte problema: infecțiile pot apărea la toate persoanele care nu au o igienă corectă a dinților și care lasă cariile netratate.

Ce este de făcut:

Astfel de probleme sunt riscante pentru femeile însărcinate, de aceea este important ca o femeie care dorește să devină mamă să își trateze toate afecțiunile dentare înainte să rămână însărcinată.

Și copiii sunt predispuși la astfel de probleme, mai ales în perioada dinților de lapte.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.