Periuța electrică versus cea tradițională

Periuța de dinți electrică

Periuța de dinți electrică a devenit foarte populară în ultimii ani, tot mai multe persoane folosind un astfel de model și nu o periuță de dinți tradițională. Periuța de dinți obișnuită a fost inventată în ultima parte a anilor ’30.

Indiferent dacă alegi o periuță de dinți obișnuită sau una electrică, ai grijă să optezi pentru una cu peri moi. În ceea ce privește intervalul la care trebuie schimbată periuța, acesta este de trei luni. Și capătul periuței electrice, cel cu care execuți periajul dinților, trebuie schimbat tot la un interval de trei luni de zile.

Cu o periuță de dinți obișnuită este mai ușor să călătorești, față de una electrică. Pe piață există o sumedenie de modele ale acestor periuțe tradiționale, astfel încât poți alege una în culoarea ta preferată.

Potrivit membrilor Asociației Americane a Stomatologilor, periuța de dinți electrica este indicată persoanelor care suferă de afecțiuni care le limitează mișcările, precum artrita. În acest caz, periuța electrică îi va ajuta să își curețe dinții în mod eficient.

Un dezavantaj al periuței de dinți electrice este acela că este mai scumpă decât periuța tradițională, care este accesibilă oricui.

În cazul copiilor, este mai indicată periuța tradițională, căci este mai simplu de folosit, nefiind necesară conectarea la o priză.

În cazul periuței de dinți manuale, trebuie să aplici corect tehnica periajului, astfel încât să îndepărtezi eficient placa bacteriană. Și în cazul periuței electrice trebuie să acorzi atenție periajului, astfel încât presiunea să nu fie prea mare și să nu afectezi smalțul dinților în timp ce îi cureți de placa bacteriană.

Unele modele de periuțe electrice sunt concepute astfel încât să acționeze două minute în timp ce curăță dinții, ceea ce înseamnă că vei avea parte de un periaj corect, pentru că acesta este timpul optim pentru o bună curățare a danturii.

De asemenea, există modele de periuțe de dinți electrice care vin cu funcții suplimentare, unele fiind concepute pentru dinți sensibili, în timp ce altele au senzori de presiune, care te atenționează în momentul în care periajul are o presiune prea mare.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.