De ce apar afecțiunile gingivale

tratament stomatologic

Bacteriile din placa bacteriană reprezintă principala cauză a apariției afecțiunilor gingivale. Placa este o peliculă incoloră care se formează la suprafața dinților, iar dacă nu este îndepărtată corect, în fiecare zi, de la suprafața dinților și a gingiilor poate să cauzeze boli ale gingiei, dar și carii dentare.

Pentru a elimina placa dentară, este necesar să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi, cât și să folosim ața dentară. La fel de utilă este și folosirea apei de gură deoarece ajută la eliminarea bacteriilor. Periuța de dinți trebuie să fie schimbată o dată la două-trei luni.

O altă cauză a afecțiunilor gingivale este fumatul. Persoanele care fumează sunt mai predispuse decât nefumătorii la astfel de afecțiuni.

Bolile gingiilor pot fi provocate și de schimbările hormonale, în special la femei. Astfel, acestea sunt mai vulnerabile în sarcină, la menopauză și la pubertate la astfel de probleme de sănătate orală.

Și unele medicamente pot favoriza apariția bolilor gingivale. Este vorba despre unele medicamente folosite pentru tratarea depresiei, pentru unele afecțiuni ale inimii, cât și unele anticoncepționale. Aceste medicamente pot avea drept efect secundar scăderea producției de salivă, ceea ce va permite înmulțirea bacteriilor din cavitatea bucală. De fiecare dată când începeți un tratament medicamentos este important să citiți cu atenție prospectul.

Probleme ale gingiilor mai pot apărea și din cauza deficitului de calciu, de vitaminele C și B din organism. Există, de asemenea și factori genetici care pot duce la apariția afecțiunilor gingiilor.

Bolile gingivale pot duce la pierderea dinților, pot cauza respirație urât mirositoare, dar pot cauza și retragerea gingiilor de pe dinți.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.