Cariile la copii

carii la copii

Zahărul este unul dintre principalii vinovați pentru apariția cariilor dentare la copii, ceea ce înseamnă că trebuie să nu exagereze cu consumul de dulciuri. Este important ca micuții să consume fructe proaspete, care nu favorizează apariția plăcii bacteriene și implicit, a cariilor dentare.

Dinții de lapte sunt sensibili la bacteriile care trăiesc în cavitatea bucală a micuților si se pot caria foarte repede. De aceea, trebuie să te asiguri că micuțul se spală corect pe dinți, de cel puțin două ori pe zi. In acelasi timp, este recomandat micuții sa utilizeze o pastă de dinți și o periuță adecvate vârstei micuțului.

Începînd cu vârsta de 6-7 ani, copiii pot folosi singuri și ața dentară, pentru ca dințișorii lor și spatiul dintre ei să fie curățate mai bine.

La sugari, pot apărea cariile de biberon. Este important ca micuții să nu adoarmă cu biberonul în guriță deoarece se poate acumula placa dentară și poate favoriza apariția cariilor dentare. Este bine ca după ce micuții au fost hrăniți, gingiile să le fie curățate cu apă. Astfel, dă-i copilului un biberon cu apă, înainte de a merge la culcare.

La vârste fragede, cariile evoluează mult mai rapid și o mică pată pe dinte se poate transforma foarte repede într-o carie, pentru că smalțul este subțire. De aceea, este vital ca prinții să meargă cu micuții la medicul stomatolog imediat ce sesizează o carie, oricât de mică ar fi. Astfel, vor preveni apariția complicațiilor deoarece poate fi afectată pulpa dentară. Inflamația pulpei dentare poate să ducă la apariția unui abces dentar, care necesită un tratament meticulous, care se va desfășura în mai multe etape.

Cariile netratate în copilărie pot afecta dezvoltarea normală a dinților permanenți. De aceea este importat să mergi cu cel mic la medicul dentist, ca să tratezi eventualele carii dentare.

Primul control stomatologic al copilului ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de un an.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Cariile la copii"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Irina
Vizitator
Irina

Va rog sa imi spuneti ce parere aveti de o extractie a cinci maseli sub anestezie generala la copil de 5 ani juste . I s-a facut radiogrfie in Anglia,Iar medicii De a ici au constantat ca toate cele 5 masele,atat de sus cat si de jos tribuie extrase In acelasi timp sub anestezie generala,intrucat afecteaza radacinele.Se fac si in Romania astfel de extractii?Nu e cam mult 5 dinti extrasi in acelasi timp?

Richard Vencu
Admin

Exista cateva clinici in Romania care ofera anestezie generala, precum si spitale de chirurgie maxilo-faciala la Bucuresti si Cluj. La clinici ne asteptam sa fie scump, la spital ieftin, insa trebuie sa verificati ce riscuri sunt la spital daca alegeti aceasta varianta… Poate tot in Anglia ar fi mai sigura interventia…