Când este recomandată albirea dentară

albire dinti laser

Cu toții ne dorim dinți albi pentru a avea un zâmbet perfect. Există, însa, situații în care albirea dentară nu este posibilă sau când nu este 100% eficientă.
Nu toate persoanele care au dinții îngălbeniți le pot reda culoarea albă, imaculată, în urma unei proceduri de albire dentară. Iată în ce cazuri speciale nu este recomandată albirea:

  • dacă ești însărcinată și dacă alăptezi
  • albirea dinților nu se recomandă copiilor sub vârsta de 16 ani, pentru că pulpa dentară este încă în dezvoltare. O astfel de intervenție ar putea să favorizeze sensibilizarea pulpei dentare.
  • persoanele care suferă de sensibilitate dentară ar trebui să evite astfel de tratamente de albire a dinților. Ele se pot face, însă cel care va avea ultimul cuvânt de spus în acest sens este medicul stomatolog. Nici persoanele care au gingii care se retrag nu sunt candidați pentru tratamentele de albire a dinților. De asemenea, cei care au rădăcinile dentare expuse nu pot trecere prin astfel de tratamente de albire, pentru că rădăcinile nu au un strat de smalț, care să le protejeze.
  • persoanele alergice la produsele folosite pentru tratamentele de albire nu pot beneficia de acestea.
  • cei care au carii nu pot trece printr-un procedeu de albire a dinților. Această procedură poate să aibă loc doar după tratarea cariilor. Acest lucru se întâmplă pentru că soluțiile de albire pot pătrunde în zonele interioare ale dintelui.
  • persoanele care au coroane dentare nu sunt viabile pentru o procedură de albire, pentru că există pericolul ca suprafața dintelui să fie albită inegal. De aceea, tratamentele de albire sunt recomandate înainte ca medicul stomatolog să pună coroanele dentare. Astfel, nu va apărea problema unei albiri neuniforme a danturii, indiferent dacă este vorba despre dinții din față sau despre măsele. Ar trebui să treacă o perioadă de cel puțin două săptămâni între perioada de albire și cea de montare a coroanei dentare. Acest lucru va permite remineralizarea dintelui, cât și optimizarea puterii de lipire.

Este important de știut că fumătorii vor avea rezultate limitate, dacă nu vor renunta la fumat după procesul de albire dentară. De asemenea, persoanele care au fluoroză nu ar trebui să se astepte la rezultate foarte bune în urma procedurii de albire dentară.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar