Abcesul dentar

durere de dinti

Abcesul dentar se manifestă printr-o umflătură la nivelul gingiei, unde se adună puroi. Această tumefacție poate chiar să deformeze obrazul.

Printre simptomele abcesului dentar se numără durerea intensă, ascuțită, care poate fi însoțită de febră, de frisoane, înroșirea gingiilor, cât și umflarea ganglionilor situați în zona gâtului.

De asemenea, un abces la măsea poate fi însoțit de stări de vomă, transpirații la nivelul feței, cât și dificultatea de a deschide gura și de a mesteca alimentele.

Cum se tratează

Este foarte important ca persoanele care au astfel de simptome să meargă la medicul stomatolog. Acesta va examina vizual cavitatea orală, dar poate recomanda și o radiografie dentară. În funcție de cauza care a determinat apariția abcesului dentar, cât și de tipul acestuia, medicul va stabili care este tratamentul pentru abces dentar.

Până să ajungă la medic, bolnavii pot apela la medicamente pentru calmarea durerii, cât și la antiinflamatoare. De ajutor pot fi și compresele cu apă rece sau cu gheață, pe obrazul dureros.

Pentru tratarea abcesului dentar, poate fi nevoie de o incizie la nivelul gingiei, pentru a elimina puroiul. De obicei, bolnavul trebuie să se prezinte de mai multe ori în cabinetul medicului stomatolog, pentru tratarea abcesului. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul tratamentelor pe canalul dentar. Un abces dentar poate fi, de asemenea, tratat și cu ajutorul antibioticelor.

O igienă dentară riguroasă este esențială pentru prevenirea abcesului la măsea, a abcesului gingival, cât și a pulpitei dentare. În cazul în care nu există o igienă dentară riguroasă și placa dentară nu este îndepărtată în mod regulat, crește riscul de apariție a abcesului dentar. Acest lucru se întâmplă pentru că bacteriile pot pătrunde în țesutul moale al gingiilor, cât și în interiorul dintelui, dacă există carii sau dacă smalțul dinților este slăbit.

Un abces dentar nu trebuie lăsat netratat, căci pe parcurs poate duce la pierderea unui dinte au poate chiar să afecteze osul și să apară o infecție la nivelul acestuia, afecțiune cunoscută drept osteomielită. Şi infecția sinusurilor poate apărea în urma unui abces lăsat netratat. Este vorba despre sinuzita maxilară, când este afectat sinusul maxilar.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

1 Comentariu la "Abcesul dentar"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
trackback

[…] mâinile nici picioarele și te tortura de ziceai că ești Isus pe cruce. N-am ajuns niciodată la abces dentar deci mă gândesc că ceea ce aveam nu era grav și cu toate astea mă durea foarte tare când mă […]