Restaurările dentare te ajută să ai o dantură perfectă

zambet perfect

Metodele de restaurare dentară se află într-o continuă evoluție și sunt îmbunătățite de la an la an. Astfel, există o varietate de opțiuni pentru restaurare dentară, ceea ce înseamnă mai multe posibilități de tratament, pentru a avea din nou un zâmbet frumos și sănătos. Astfel, și materialele folosie pentru restaurări devin din ce în ce mai bune și mai eficiente.

În funcție de natura problemei tale, medicul dentist va efectua unul dintre cele două tipuri de restaurari dentare: cea directă sau pe cea indirectă.

Ce implică restaurarea directă

Restaurarea directă implică plasarea unui material de umplere direct în dinte (plombare). Această procedură se poate face într-o singură vizită la dentist. Medicul stomatolog alege dintr-o varietate de materiale pentru umplere, în funcție de tipul și locul de umplere. De exemplu, ionomerii de sticlă și amalgamul sunt materiale adesea folosite pentru astfel de proceduri.

Restaurările de dinți indirecte sunt create pe baza unor amprente ale dinților. Sunt realizate sub formă de coroane, inlay și onlay (încrustații dentare mai mici decât o coroană, dar mai mari decât o plombă dentară) sau punți. O coroană dentară acoperă întreaga suprafață de mestecat a unui dinte, în timp ce un inlay și un onlay acoperă doar o parte a suprafeței de mestecat. Coroanele dentare se ralizează prin tehnica CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing).

O restaurare de dinți indirectă presupune mai mult de o vizită la stomatolog, deoarece inlay-ul și onlay-ul sau coroanele trebuie să fie făcute într-un laborator. Coroanele, inlay-urile și onlay-urile pot fi realizate dintr-o varietate de materiale. Aurul este încă folosit pentru unele inserții, dar cel mai mult este utilizat porțelanul.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar