Prevenirea gingivitei

gingivita

Ca să previi apariția gingivitei, care se manifestă prin apariția umflăturilor, respirație urât mirositoare și prin roșeața și sângerarea gingiilor, trebuie să acorzi o atenție deosebită igienei dentare.

În primul rând, pentru a preveni apariția gingivitei, este important un periaj corect al dinților. De asemenea, periuța de dinți trebuie schimbată o dată la trei luni de zile.

De asemenea, este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă principală, pentru a îndepărta bacteriile care duc la formarea plăcii bacteriene. O pastă de dinți care să conțină fluor este recomandată. Fluorul oferă o bună protecție împotriva plăcii bacteriene. Folosirea aței dentare este un alt mod prin care poți preveni această afecțiune gingivală, căci poate îndepărta bacteriile din zonele în care periuța de dinți nu poate să pătrundă.

O curățare a dinților (periaj și folosirea aței dentare) ar trebui să dureze aproximativ cinci minute.

Un alt factor care poate duce la apariția gingivitei este fumatul, de aceea un pas important în prevenție este și renunțarea la acest viciu.

Nu în ultimul rând, folosirea apei de gură este recomandată pentru prevenirea gingivitei.

Totodată, este important să mergi la un control la medicul stomatolog o dată la șase luni, pentru identificarea și tratarea din timp a problemelor gingivale. Gingivita se tratează prin îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene.

În urma unui astfel de consult, medicul stomatolog poate recomanda un periaj profesional, cât și un detartraj. Persoanele care au un risc crescut de a face gingivită (diabeticii, fumătorii, vârstnicii, persoanele cu un sistem imunitar scăzut) pot avea nevoie de periaj profesional mai des, de aceea poate fi nevoie de vizite mai dese în cabinetul medicului stomatolog.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar