Extracția măselei de minte

Extractia maselei de minte

Extracția măselei de minte poate fi o experiență dureroasă determinată în principiu de un singur factor, anume acela că mergi la un dentist obișnuit în loc să mergi la un specialist în chirurgie care cunoaște cum să intervină și are și instrumentar specializat pentru a ușura o astfel de operație. Dacă vrei să compari medici compară numai dentiști specializați în chirurgie dento-alveolară sau chiar chirurgi BMF.

Extracția măselei de minte se impune dacă există infecții, dacă acest molar este afectat de carii, în cazul în care afectează sănătatea dinților aflați în vecinătate, dacă există o inflamație gingivală în jurul acestor măsele, cât și dacă nu reușește să penetreze gingia.

Intervenția poate fi făcută într-un cabinet stomatologic sau la spital, dacă există un risc crescut de complicații. Dacă ai o infecție în organism extracția molarului de minte va fi amânată până când infecția a fost tratată, în urma unui tratament cu antibiotice.

Înainte de extracție, pacientul va fi supus unei anestezii locale, pentru a amorți zona. În anumite situații, se poate impune și efectuarea unei anestezii generale. Înainte de extracție, pacientului i se pot recomanda investigații precum radiografie panoramică sau tomografie dentară.

Cu 48 de ore înainte de intervenție este bine să se evite fumatul.

După ce dintele este eliminat, s-ar putea să fie nevoie de copci. Unele copci se dizolvă în timp, în timp ce altele trebuie să fie îndepărtate după câteva zile de la procedură.

După intervenție, pacienții se pot aștepta la disconfort și dureri care pot dura câteva zile, de aceea li se vor prescrie analgezice. De asemenea, pot fi recomandate și antibiotice, pentru prevenirea apariției infecțiilor. De asemenea, zona se poate umfla, iar tumefacția se va retrage definitiv în trei-patru zile.

În primele 24 de ore de la intervenție, poți pune gheață pe obraz, pentru a reduce din umflătură. Este important ca pacienții să se odihnească după extracție și să nu facă efort fizic, pentru a evita deschiderea suturilor si apariția sângerărilor. Nici fumatul nu este recomandat cel puțin 24 de ore de la efectuarea intervenției. Evită să atingi cu limba zona intervenției. Totodată, consumă lichide și alimente moi.

Dacă apar sângerări care nu pot fi oprite în primele 24 de ore de la germectomie, trebuie să anunțați de urgență medicul.

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Extracția măselei de minte"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Am scos molarul de minte stanga jos acum 3zile .. nu pot sa deschid gura nici sa ma spal pe dinti.. nu pot mamca pt ca nu pot mesteca simt ca ma tine ceva… am dureri groaznice. Daca incerc sa misc gura nici analgezicul nu isi mai face efectul. S-a si umflat imediat dupa ce a trecut efectul anesteziei. Ce sa fac?doctorul mi-a spus sa merg doar ca sa imi scoata atele.

Ati tinut gheata prea mult pe obraz? Poate ca ati racit la muschii masticatori. Oricum, mergeti la medic ori de cate ori intrati in dificultati, nu numai cand v-a spus el sa veniti pentru ca in cazul dumneavoastra trebuie mers

wpDiscuz