Proceduri de albire dentară cu laser

albire dinti

Albirea dinților este practicată în cazul pacienților care au dantura îngălbenită din cauza cafelei, a fumatului, a băuturilor carbogazoase, cât și din cauza administrării unor medicamente.

Metoda de albire a dinților cu ajutorul laserului nu este deloc dureroasă.

Cum se efectuează albirea dentară cu laser

În primul rând medicul stomatolog are grijă să izoleze gingiile pacientului, astfel încât să le protejeze de acțiunea substanțelor folosite pentru albirea dentară. Astfel, se va aplica un gel sau o barieră de protecție confecționată din cauciuc. În cazul în care pacientul suferă de sensibilitate dentară, medicul stomatolog va proteja inclusiv zonele sensibile.

Apoi medicul stomatolog va aplica substanța activă pe dinți pentru a fi albiți. Imediat după această procedură se va proiecta o lumină specială, cu ajutorul lămpii laser, pe toată suprafața dintelui. Această lumină va activa substanța care albește dinții. În general, această procedură durează între 30 de minute și o oră, perioadă în care pacientului i se poate aplica substanța activă de albire de câteva ori (între două și cinci ori).

Dantura se poate albi cu până la cinci nuanțe.

Ingredientele active folosite în gelul de albire sunt carbamida și peroxidul de hidrogen.

Persoanele care apelează la astfel de procedură trebuie să știe că o astfel de albire dentară are o durată de doi-trei ani.

După o astfel de albire profesională trebuie să ai mare grijă să nu exagerezi cu fumatul, cu consumul de cafea, băuturi carbogazoase, cât și alimente care pătează dinții.

Pot apărea și reacții adverse.

Este important de precizat că după o astfel de procedură de albire a dinților unele persoane pot simți un mic disconfort dacă beau lichide reci sau fierbinți, de aceea ar trebui să le evite în următoarele 48 de ore de la intervenția de albire. Totodată, mai poate apărea un disconfort în zona gingiilor, însă aceste simptome nu vor dura mai mult de o zi.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord