Informații despe fațetele dentare

determinarea culorii

Pentru un zâmbet frumos poți apela oricând la fațetele ceramice dentare. Cu ajutorul acestor tratamente stomatologice, problemele dentare precum cariile, dinții fisurați sau sparți vor fi soluționate eficient.

De asemenea, fațetele dentare te vor ajuta să scapi și de probleme de poziționare a dinților. Astfel, pot apela la astfel de tratamente cei care au spații între dinți, cunoscute drept strungărețe, cât și cei care au dinții înghesuiți, cei care au lungimea inegală a dinților din față sau persoanele care au dinți crescuți unul peste altul.

Fațetele dentare reprezintă suprafețe foarte subțiri, din porțelan, de aproximativ 0,5 milimetri, realizate din ceramic, care se vor aplica pe dinții naturali, cu ajutorul unui adeziv natural. Procedura de fațetare ceramică nu este deloc dureroasă, iar dinții își păstrează aspectul natural. Aceste fațete din porțelan sunt foarte durabile și se integrează perfect cu suprafața dintelui natural.

Când te decizi să apelezi la o astfel de metodă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te consulți cu medicul stomatolog. Upă un consult amănunțit, veți stabili planul de tratament. Una dintre cele mai importante etape este alegerea culorii, care trebuie să fie cât mai apropaiată de cea a dinților naturali, astfel încât să nu existe diferențe vizibile.

Fațetarea dentară se aplică în special dinților frontali, care trebuie să arate impecabil, însă poate fi aplicată și în cazul măselelor. Materialul folosit de către medicul stomatolog este ceramic. Procedura este minim invazivă, iar rezultatele sunt uimitoare.

Indiferent de caz, dintele are nevoie de o pregătire prealabilă. Smalțul dintelui se îndepărtează prin lustruire. În ceea ce privește fațetarea, poți alege și o fațetare cu ajutorul materialelor compozite, caz în care dintele poate fi fațetat într-o singură sesiune.

Trebuie însă să știi că, în comparație cu fațeta ceramică, fațeta realizată dintr-un material compozit are avantajul unui timp de execuție relativ scurt, însă durata de viață a acestora este scurtă, de unul-doi ani.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz