Coroanele dentare din zirconiu

punte dentara zirconiu

Coroanele din zirconiu reușesc cel mai bine să redea aspectul natural al dințior, fiind recomandate atât pentru dinții frontali, cât și pentru maxilar.

Este ideală pentru dinții din față

Datorită rezistenței de care dă dovadă, fiind de până la cinci ori mai puternică față de o coroană de porțelan, o coroană dentară pe suport de zirconiu este cea mai potrivită pentru restaurarea dinților. O coroană din zirconiu are un aspect translucid, foare aseănător cu cel al smalțului natural al dintelui.

Zirconiul este un material biocompatibil, pe care gingiile îl tolerează extrem de bine, ceea ce înseamnă că persoanele care apelează la acest material au un risc scăzut de a dezvolta o alergie.

Zirconiul are o mare rezistență la coroziune și are o elasticitate mai mare decât porțelanul sau acrilatul, alte materiale folosite pentru punțile și coroanele dentare. De asemenea, și rezistența la îndoire este una foarte bună. Totodată, spre deosebire de alte materiale folosite pentru astfel de punți, zirconiul nu este opac pentru lumină, ceea ce înseamnă că permite trecerea acesteia.

Coroanele de zirconiu sunt singurele care nu au nevoie de o bază de metal, ceea ce înseamă că persoanele care apelează la acestea vor scăpa de riscul de a le apărea acele linii închise la culoare, inestetice, deasupra gingiilor. Acestea pot fi observate la persoanele care apeleazăla coroane dentare din porțelan.

Unul dintre dezavantajele coroanei de zirconiu este prețul mai piperat față de celelalte materiale. Fiind un material de foarte bună calitate și faptul că medicul stomatolog folosește tehnologii de ultimă oră duc la prețuri mai mari.

Cum se montează

Procedura de montare a acestor coroane este similară cu cea de montare și a coroanelor din porțelan și implică două etape: pregătirea și montarea propriu-zisă a coroanei. Prima etapă constă în evaluarea dinților de către medicul stomatolog, după care urmează stabilirea măsurilor. Medicul dentist va discuta procedura cu pacientul, înainte de a pregăti dintele afectat. Acest lucru presupune șlefuirea dintelui, pentru a-i reduce dimensiunea și pentru ca acesta să aibă forma corectă pentru montarea coroanei. Stomatologul va face apoi o matriță, cu chit dentar, apoi ți se va cere să muști din ea. Acesta va fi folosită ca un „ghid“ pentru producerea coroanei la un laborator dentar.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

4 Comentarii la "Coroanele dentare din zirconiu"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Paul
Vizitator
Paul
Buna ziua, Au trecut cinci zile de cand medicul stomatolog mi-a cimentat definitiv, neefectuand o cimentare provizorie in prealabil, o punte frontala (mandibula superioara) ceramica pe schelet de zirconiu, formata din sapte coroane. Problema stringenta consta in faptul ca toate coroanele si-au schimbat nuanta, devenind opace si de un alb murdar, spre gri. Mentionez ca toate cele sapte coroane, inclusiv cele fara dinti naturali in interior, au aceeasi nuanta… E firesc sa se intample asta intr-un interval de timp atat de scurt ? Ce proceduri sunt necesare in eventuaitatea in care medicul stomatolog nu este receptiv, sau refuza sa remedieze… Citiți mai departe »
Richard Vencu
Admin
Buna seara, un comentariu scapat neobservat din pacate. In primul rand daca medicul este din Romania, atunci este obligatoriu sa va dea bon fiscal, daca ati platit numerar sau card sau factura daca ati platit cu OP. Nu se pune problema altfel, in cazul in care refuza puteti sa il reclamati la ANAF. In ceea ce priveste garantia aceasta se poate aplica doar coroanelor. Garantia trebuie sa vina de la laboratorul dentar care creaza respectivul produs. Daca laboratorul dentar nu ofera garantie sau nu emite certificat medicul nu are cum sa emita unul in numele lui. Pe de alta parte… Citiți mai departe »
darmian
Vizitator
darmian

Pe arcada superioare voi face o reabilitare din zirconiu,momentan astept osteointegrarea 3 implanturi,intrebarea este :ce recomandati full zirconia sau ceramica pe suport zirconiu?Dl dr.spunea ca o sa mergem pe full zirconiu individual,ceva de calitate in 3 nuante direct,etc.va multumesc –

Richard Vencu
Admin

Depinde de pozitia implanturilor. Daca sunt frontale merita zirconiul, daca sunt molari in spate dati bani degeaba, o coroana metalo-ceramica este si mai eficienta si mai ieftina.