Ce este tratamentul de canal

tratament stomatologic

Pulpa dentară este formată din fibre nervoase și mici vase de sânge. Ramura stomatologiei care se ocupă de afecțiunile pulpei dentare se numește endodonție.

Un tratament endodontic are drept scop eliminarea infecției dentare de la nivelul pulpei, care se efectuează prin tratamentul de canal.

Pulpa dentară se infectează în urma unei carii dentare netratate, dar mai poate apărea și în urma unui traumatism la care a fost supus dintele, cât și în urma unei fracturi dentare.

Dacă pulpa dentară inflamată sau infectată nu este supusă unui tratament stomatologic, atunci poate apărea un abces dentar, iar persoana afectată poate acuza dureri, dar și sensibilitate dentară la alimentele reci și la cele fierbinți. În unele cazuri nu există niciun fel de simptom, iar problema este descoperită în urma unei radiografii dentare. De aceea este bine ca fiecare persoană să meargă la un consult stomatologic cel puțin o dată pe an.

Ce presupune tratamentul de canal radicular

Mai întâi, pacientului i se face anestezie locală, pentru a nu simți niciun fel de durere în timpul procedurii.

În timpul tratamentului de canal, medicul va curăța interiorul dintelui de orice urmă de bacterii și virusuri, apoi locul va fi bine dezinfectat.

O astfel de intervenție poate să necesite mai multe vizite în cabinetul dentar, iar medicul îți va recomanda mai multe radiografii, pentru a urmări evoluția tratamentului.

Obturația canalului radicular se face cu un material de tip gutapercă, care umple canalul dentar, prin sigilare, apoi va fi pusă o plombă provizorie. Abia la sfârșitul procedurii pacientului i se va monta o coroană dentară.

În primele zile după tratament, pacientul poate resimți un ușor disconfort, de aceea medicul poate să îi prescrie analgezice.

Persoana care a făcut un astfel de tratament va putea să mestece alimentele la fel de bine ca înainte.

Etichetat cu 

1
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
1 Fire de discuție
0 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
0 Autori comentarii
Tratamentul de canal si cele mai cunoscute mituri despre el - IVORY Dentfix Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
trackback

[…] Tratamentul de canal, cunoscut drept obturație de canal radicular sau tratament endodontic, este menit să elimine o infecție dentară, astfel încât să salveze dinții. Pentru că este considerată o procedură dureroasă, mulți oameni se tem să recurgă la ea. […]