Probleme ale dinților

tratament stomatologic

Afecțiunile dentare nu creează doar un disconfort fizic, ci și unul psihic, de aceea este foarte important să fie tratate la timp. Iată care sunt cele mai întâlnite afecțiuni care ne fac să trecem pragul cabinetelor medicilor stomatologi.

Durerile dentare

Durerile de dinți și de măsele pot apărea din cauze diferite, de la o carie, până la o afecțiune gingivală. În cazul în care te confrunți cu o astfel de problemă, trebuie să îți faci programare la medicul stomatolog. El va fi cel care îți va recomada tratamentul necesar. Dacă gingia este umflată și dureroasă și ai și febră și dureri de cap, te poți confrunta cu un abces dentar, situație în care trebuie să te prezinți de urgență la medic.

Dinții pătați

Unele mâncăruri și băuturi, administrarea de medicamente ori fumatul sunt câteva dintre cauzele apariției colorațiilor dentare, de la galben, până la nuanțe de gri. Medicul stomatolog va fi cel care îți va recomanda un tratament de albire a dinților, căci există mai multe variante.

Cariile

Cariile dentare sunt printre cele ma frecvente probleme stomatologice, afectând cel puțin o dată în viață o persoană. Apar din cauza unei igiene precare a cavității bucale. Pentru prevenirea acestora, este important să mergi la un consult stomatologic o dată la șase luni și să te speli pe dinți ce cel puțin două ori pe zi. Cariile pot fi coronare, radiculare și secundare.

Sensibilitatea dentară

Sensibilitatea dentară afectează și se manifestă printr-o durere ușoară atunci când persoana afectată consumă de alimente sau băuturi fierbinți, foarte reci, dulci sau acide. Această problemă stomatologică apare când smalțul care protejează dintele se subțiază, din diferite motive. Totodată, problema poate apărea și din cauză că gingiile se pot retrage, lăsând rădăcinile dințior expuse. Și bruxismul, cunoscut ca scrâșnitul din dinți, poate duce la apariția sensibilității dentare.

Afecțiuni ale gingiei

Nu doar dinții, ci și problemele gingivale te pot trimite la medic. Sângerările gingiilor sunt cel mai frecvent întâlnite, fiind semn al gingivitei sau al unei afecțiuni cronice, parodontoza. Lăsată netratată, parodontoza poate duce la pierderea dinților.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar