Infecție la măseaua de minte

senzitivitatea dentara

Măselele sau molarii de minte par sa fie dinții cei mai expuși infecțiilor și afecțiunilor stomatologice, din cauza poziției nefavorabile pe arcadă. Insă nu orice durere resimțită în zona unde erupe sau a erupt măseaua de minte sugerează o infecție. Inflamațiile gingivale locale și durerile pot aparea și în timpul erupției acestor măsele. Iată care sunt principalele semne care indică faptul că este vorba mai degrabă de o infecție decât de o simplă inflamație!

Diagnosticul infecției măselei de minte nu se poate pune doar pe baza unui singur simptom. Există un tablou simptomatologic complex care este luat în considerare la momentul punerii diagnosticului. Așadar, cu cât experimentezi mai multe dintre următoarele simptome enumerate mai jos, cu atât este cazul să te prezinți mai repede la stomatolog, întrucât este vorba de o infecție și ai nevoie de tratament cu antibiotice:

1. Durere puternică – Infecția la măseaua de minte se manifestă prin dureri severe la atingere. Atunci când infecția se extinde în jurul măselei se numește pericoronită.

2. Gingii inroșite și inflamate – măseaua infectată se manifestă prin inroșirea și inflamarea gingiei care o imbracă; devine dureroasă la atingere.

3. Febra – este cel mai clar semn de infecție, mai ales dacă este insoțită de dureri și de înroșire sau inflamare a gingiei.

4. Edem facial – măseaua inflamată și infectată poate duce atât la umflarea zonei din jurul maxilarului, cat și a întregii fețe.

5. Probleme de masticație – atunci când măseaua de minte se infectează, există riscul să manifești dificultăți în deschiderea gurii, dar și în mestecarea alimentelor în timpul meselor, din cauza durerilor, inflamației și a disconfortului.

6. Umflarea nodulilor limfatici – glandele limfatice din zona măselei se pot inflama și pot deveni dureroase din cauza infecției instalate.

7. Puroi – în stadii avansate, infecția la măsea sau la gingia care o imprejmuieste poate duce la formarea unei pungi de puroi, care erupe și secretă o substanță de culoare gălbuie cu gust neplăcut.

8. Dureri de cap – cu cât infecția este în stadiu mai avansat, cu atât simptomele se extind și pot afecta și alte zone; pot apărea dureri de cap, chisturi sau tumori și poti avea o respirație urât mirositoare.

Lasă un răspuns

5 Comentarii la "Infecție la măseaua de minte"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Si pe mine ma doare măseaua de minte am scos una de jos partea stânga dar mai am trei nu mai pot de durere credetima

CE Sa fac in caz cind maseaua din minte e umflata de 3 zile SI ochiul Sa umflat Putin,beau antibiotice nimesil,fluconazol,ospamox.am consultant medicul Dar cind a incercat mediculsami puna anestezie,am lesinat deoarece sufar de epilepsie,inceput de stadie,dupa CE iai antibiotice obrazul trebuie Sa se dezumfle sau dupa cite zile el se dezumfla?

Daca aveti probleme de sanatate mai grave si tratamentul ambulatoriu la cabinetul stomatologului nu poate fi efectuat trebuie sa mergeti la o clinica maxilo-faciala care se gaseste la Bucuresti, Cluj sau Iasi spre exemplu. Acolo puteti fi tratata in regim de internare. Nu este cazul sa stati prea mult timp cu o astfel de infectie, daca vedeti ca nu cedeaza repede mergeti prima data la medicul de familie sa va indrume corespunzator.

cand te doare maseaua nu vezi nimic in jurul tau….uhhh imi aduc aminte si ma ia fiorii. eu am scapat de durere cu trachisan. medicul mi-a recomandat avand efect antibacterian si continand ulei de menta care chiar calmeaza durerea pana ajungi la medic.

Ati pus tumorile pe acelasi loc cu halena…