Implanturile dentare și sinuzita

sinuzita

În esență, maxilarul superior, în partea din spate, este o zonă foarte dificilă pentru procedurile de implant dentar, nu doar din cauză că pacientul ar putea să aibă os insuficent și nu de o foarte bună calitate în care să se fixeze implantul din titan sau din zirconiu, dar și din cauza prezenței sinusurilor în apropiere.

Există situații când, din cauză că o persoană a stat fără unul sau mai mulți dinți pentru o perioadă îndelungată de timp, sinusul se extinde în zona unde au fost rădăcinile unui dinte sau ale unei măsele. În acest caz, medicul stomatolog împinge spre interior membrana sinusurilor, cu ajutorul unor instrumente speciale, pentru ca apoi să umple această zonă cu o grefă de os. Procedura la care recurg medicii stomatologi se numește augmentare sinusală sau sinus lift.

De asemenea, o persoană care vrea să apeleze la un implant dentar poate să aibă lipsă de os de calitate în zona maxilarului superior, zonă foarte apropiată de sinusuri. De aceea poate necesita o grefă de os, astfel încât să existe o bază suficientă pentru realizarea implantului.

Această procedură presupune ridicarea osului existent în cavitatea sinusurilor, creând mai mult spațiu pentru a găzdui o grefă osoasă, care poate ajuta, de asemenea, și la regenerarea țesutului, pentru a susține un implant. Grefa osoasă poate fi recoltată chiar de la pacientul supus intervenției sau poate fi un os mineral. Pacientul are nevoie între patru luni și un an pentru ca grefa de os să se consolideze și să poată fi realizată procedura de implant dentar.

Probleme pot apărea, de asemenea, în cazul în care implanturile dentare pătrund efectiv în sinus, provocând inflamații. Aceast lucru ar trebui să fie ușor de detectat printr-o radiografie cu raze X sau prin scanare CT. Odată detectată problema, medicul va recomanda un tratament adecvat.

Pacienții care au fost supuși unor implanturi dentare, indiferent dacă au avut loc la nivelul maxilarului superior sau al celui inferior, trebuie să aibă grijă să respecte o igienă orală riguroasă, să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi. În ceea ce privește alimentația, în general, experții dentari recomandă evitarea produselor dure, cum ar fi bomboanele, dar și cuburile de gheață, care se pot sparge atât coroane dentare, dar pot afecta și dinții naturali.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord