Implanturi de zirconiu

implant dentar

Implanturile dentare au mai multe beneficii față de punțile și de coroanele dentare, atât de ordin estetic, dar și pentru că medicul stomatolog nu este nevoit să mai pilească și dinții sănătoși, aflați în imediata apropiere a dintelui bolnav.

În ceea ce privește materialele foloste în implantologie, acestea sunt titaniul și zirconiul. Implanturile de zirconiu au un aspect mai plăcut decât cele confecționate din titan și sunt mai bine acceptate de către organism. În ultimii 20 de ani, zirconiul a fost folosit la aproape două milioane de pacienți la nivel global, potrivit ultimilor statistici în domeniu.

Zirconiul, ideal pentru implanturile în cazul dinților din față

Zirconiul este un material foarte puternic, de culoare albă, asemănătoare dinților naturali, cunoscut și sub denumirea de oxid de zirconiu. Zirconiul este ideala pentru dinții frontali, deoarce în cazul în care apare o retragere a gingiilor nu va apărea un aspect inestetic, ca în cazul titanului, care este de culoare gri și creează un aspect inestetic. Implantul din zirconium este format dintr-o singură piesă.

Implantul confecționat din zirconiu se integrează mult mai bine în gingie și este foarte rezistent. De asemenea, acest material nu favorizează apariția alergiilor, ca în cazul titanului. Există nenumărate persoane care sunt alergice la metal, astfel încât nu pot beneficia de implanturi din titan.

Este indicat pacienților cu alergii

Un alt avantaj este acela că poate să fie șefuit direct în cavitatea bucală.

Zirconiul are o biocompatibilitate erfectă cu gingiile și nu poate să fie respins de organism. Rădăcinile din zirconiu au un aspect natural și nici nu corodează odată cu trecerea timpului.

Fiindca este obținută dintr-o singură piesă, nu permite pătrunderea bacteriilor, ceea ce înseamnă că pericolul infecțiilor este unul foarte scăzut.

Sângerările și inflamațiile gingivale sunt foarte rare la gingiile care înconjoară un implant de zirconiu.

Un alt avantaj important al zirconiului în implantologie este dat de faptul că acomodarea pacienților cu noua structură se realizează mai repede decât în cazul folosirii implantului confecționat din titan. Totodată, lucrările din zirconiu sunt executate cu o foarte mare precizie.

Dezavantajele unui implant dentar din zirconiu

Unul dintre dezavantajele rădăcinii din zirconiu sunt costurile destul de crescute. De asemenea, nu este cunoscut cu exactitate gradul de osteointegrare (procesul prin care se integrează noua rădăcină în osul maxilarului) al implanturilor din zirconiu, neexistînd studii efectuate în domeniu.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar