Riscuri implant dentar

implant dentar riscuri

Ca orice altă procedură medicală, implantul prezintă și riscuri la care este supus cel care apelează la această tehnică. Iată care sunt acestea:

După un implant dentar, unul dintre cele mai mari riscuri la care este supus cel care a suferit intervenția este cel de infecție. Astfel, poate apărea o infecție fie la nivelul gingiei, fie la nivelul osului care a suferit implantul. Problema poate fi prevenită dacă pacientul urmează cu sfințenie regulile impuse de medic, după efectuarea implantului dentar. Este, de asemenea, obligatorie o igienă corectă a cavitatii bucale. În cazul în care apar orice semne de infecție, este obligatorie prezența la medicul stomatolog, care îți va recomanda un tratament.

Pot fi afectați ceilalți dinți

Unul dintre factorii de risc la care se supun cei care apelează la implanturi dentare este acela că dinții care sunt situați în imediata apropiere a implantului pot suferi mici leziuni, în timpul procedurii de implantare. Însă situațiile în care apar astfel de riscuri in cazul implantului dentar sunt foarte rare.

Afectarea nervilor

Pot exista și situatii izolate în care, in urma procedurii, pot fi afectați nervii. În această situație, pacienții vor suferi de dureri, dar și de umflături la nivelul gingiei. Mai poate apărea, de asemenea, și o senzație de furnicături.

Probleme ale sinusurilor

Un alt factor de risc la care se expun cei care apelează la implanturile dentare sunt probleme ale sinusurilor. Astfel, sinusurile se pot inflama, insă situația apare în momentul în care implantul este plasat în maxilarul superior.

Osteointegrarea nu a reușit

O situație foarte rară care afectează un procent foarte mic dintre cei supuși intervenției, este eșecul osteointegrării, adică fuziunea dintre os și implant. Acest lucru duce la eșecul implantului dentar.

Ce reacții ale organismului pot apărea după intervenție

  • sângerări minore
  • durere: mulți pacienți vor simți o durere, la locul intervenției, dar care poate să iradieze și în obraji. Aceasta diferă în intensitate în funcție de fiecare pacient în parte. De aceea, medicul stomatolog va prescrie medicamente împotriva durerii.
  • umflături ale gingiilor și obrajilor: unii pacienți se pot confrunta, timp de două-trei zile dupaă intervenție cu astfel de umflaături, dar și cu vânătăi ușoare, care ar trebui să dispară în cicni-șase zile de la efectuarea procedurii
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

8 Comentarii la "Riscuri implant dentar"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Florin
Vizitator
Florin
Buna ziua.Astazi m-am intors la domnul doctor unde a urmat o serie de verificari(rafiografie,verificare de catre domnul doctor,etc).A spus ca nu a mai intalnit asa ceva ,aratandu-mi ca totul este ok(nu sunt nervi lezati, nu sunt implanturile rupte,nu am infectie ,nu sunt umflat)teoretic este totul bine ,dar exista un dar:dureri foarte mari care persista.Mi-a dat sa iau arcoxia de 90 mg.Am luat o pastiluta la ora 13:00 si acum la ora 15:50 ,ma chinui sa scriu din cauza dureri..Parca se simte o mica,mica ameliorare,dar continua sa persiste durerile .Este a 3 zi de cand mi s-a facut insetia si am… Citiți mai departe »
Richard Vencu
Admin

Este foarte bine ca toate testele au iesit in regula. Mai aveti rabdare 2-3 zile si vedeti ce se petrece.

Florin
Vizitator
Florin

Buna seara.Va scriu in urma proaspetei experiente care mi-a lasat multe semne de intrebare..Am optat pt. doua implanturi in partea stanga jos pt. ultimile 2 masele lipsa.Lipsa fiind de o peioada indelungata(9 ani).A fost necesar sa imi cresteze osul ,sa il “cracaneze”,pt. ca devenise in timp subtire si după aceea inserarea implanturilor.Ptoblema este ca au trecut 2 zile avand pana in prezent dureri foarte mari ,si imi trece greu si cu calmante(nurofen forte),efectul calmantelor tinand foarte putin.Precizez ca iau din prima zi si Augmentin..E normal sa ma doara asa rau?.Va multumesc

Richard Vencu
Admin
Buna ziua, inflamatia plagii operatorii este o reactie normala. Unii pacienti o resimt mai puternic si ea se reduce in mod normal intr-un interval de 5 zile, cu varf la 72 ore de la interventie. Mai nou se foloseste plasma PRP sau PRGF cum o numesc altii care furnizeaza factorii de vindecare in forma concentrata in plaga reducand efortul organismului de a livra acele elemente si in acelasi timp reducand inflamatia. Daca nu ati utilizat plasma atunci reactia de care spuneti este foarte plauzibila. Dincolo de asta cel mai mare pericol este infectarea plagii. La noi se petrece foarte rar… Citiți mai departe »
Turcin silvia
Membru
Turcin silvia

Am implant dentar de 12 ani . Igena gurii trebuie facuta cu strictete dupa fiecare masa , in timp implantul la maxilarul superior imi declanseaza sinuzita , cel de la maxiarul inferior imi da dureri de urechi . Eu as recomanda sa nu se faca implant . In timp veti dori sa le scoateti , lucru ce intentionez si eu sa fac . Va fi greu pentru mine insa cu cat se invecheste implantul problemele vor fi si mai mari . Nasul ,gatul urechea , sinusurile sunt din ce in ce mai afectate (sangerari ) .

Richard Vencu
Admin
Exista astfel de consecinte mai ales pentru faptul ca se insereaza multe implanturi dentare de ne-specialisti. Multi medici stomatologi fara pregatire chirurgicala sunt tentati sa efectueze tratamente cu implanturi dentare si ignora o buna parte din precautiile pe care ar trebui sa le ia pentru fiecare caz particular in parte. Este un adevar trist. Asta nu inseamna ca implanturile dentare sunt in ansamblu un esec medical. Insa este adevarat, nu orice implant e bun, nu orice medic e bun si nu orice pacient este in pozitia clinica de a putea efectua tratamente cu implanturi dentare. In cazul dumneavoastra va recomand… Citiți mai departe »
darmian
Vizitator
darmian

buna ziua,am un implant in zona molarilor la mandibula,au trecut 3 luni si u putem amprenta acum din cauza unui aparat dentar,ar fi vreo problema sa mai stea implantul acolo inca 5-6 luni?

Richard Vencu
Admin

Implantul este in siguranta cam pana la 12 luni dupa care trebuie neaparat protezat.