Riscuri implant dentar

implant dentar riscuri

Ca orice altă procedură medicală, implantul prezintă și riscuri la care este supus cel care apelează la această tehnică. Iată care sunt acestea:

După un implant dentar, unul dintre cele mai mari riscuri la care este supus cel care a suferit intervenția este cel de infecție. Astfel, poate apărea o infecție fie la nivelul gingiei, fie la nivelul osului care a suferit implantul. Problema poate fi prevenită dacă pacientul urmează cu sfințenie regulile impuse de medic, după efectuarea implantului dentar. Este, de asemenea, obligatorie o igienă corectă a cavitatii bucale. În cazul în care apar orice semne de infecție, este obligatorie prezența la medicul stomatolog, care îți va recomanda un tratament.

Pot fi afectați ceilalți dinți

Unul dintre factorii de risc la care se supun cei care apelează la implanturi dentare este acela că dinții care sunt situați în imediata apropiere a implantului pot suferi mici leziuni, în timpul procedurii de implantare. Însă situațiile în care apar astfel de riscuri in cazul implantului dentar sunt foarte rare.

Afectarea nervilor

Pot exista și situatii izolate în care, in urma procedurii, pot fi afectați nervii. În această situație, pacienții vor suferi de dureri, dar și de umflături la nivelul gingiei. Mai poate apărea, de asemenea, și o senzație de furnicături.

Probleme ale sinusurilor

Un alt factor de risc la care se expun cei care apelează la implanturile dentare sunt probleme ale sinusurilor. Astfel, sinusurile se pot inflama, insă situația apare în momentul în care implantul este plasat în maxilarul superior.

Osteointegrarea nu a reușit

O situație foarte rară care afectează un procent foarte mic dintre cei supuși intervenției, este eșecul osteointegrării, adică fuziunea dintre os și implant. Acest lucru duce la eșecul implantului dentar.

Ce reacții ale organismului pot apărea după intervenție

  • sângerări minore
  • durere: mulți pacienți vor simți o durere, la locul intervenției, dar care poate să iradieze și în obraji. Aceasta diferă în intensitate în funcție de fiecare pacient în parte. De aceea, medicul stomatolog va prescrie medicamente împotriva durerii.
  • umflături ale gingiilor și obrajilor: unii pacienți se pot confrunta, timp de două-trei zile dupaă intervenție cu astfel de umflaături, dar și cu vânătăi ușoare, care ar trebui să dispară în cicni-șase zile de la efectuarea procedurii
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Riscuri implant dentar"

avatar
Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
darmian
Vizitator

buna ziua,am un implant in zona molarilor la mandibula,au trecut 3 luni si u putem amprenta acum din cauza unui aparat dentar,ar fi vreo problema sa mai stea implantul acolo inca 5-6 luni?

Richard Vencu
Admin

Implantul este in siguranta cam pana la 12 luni dupa care trebuie neaparat protezat.

wpDiscuz