Fixatorul pentru proteza dentară

proteze dentare

Fixatorul pentru proteza dentară este un produs care contribuie la îmbunătățirea considerabilă a experienței purtării acestui aparat, întrucât elimină riscul apariției iritațiilor gingivale, permițând totodată consumul de alimente dure, cât și practicarea unor sporturi precum înotul.

Un fixator pentru proteza dentară este, de fapt, o pastă care reacționează cu saliva din cavitatea bucală transformându-se într-un adeziv și care fixează aparatul eficient de gingii pentru a împiedica, între altele, accesul, între gingie si proteză, al resturilor alimentare care pot cauza neplăceri.

Acest tip de produs poate fi folosit în mod constant sau la nevoie, în situații specifice, când pacientul dorește să consume alimente precum merele, morcovii etc., dar și când vrea să practice un sport ca înotul. Totodată, fixatorul poate fi utilizat în perioada de acomodare cu proteza dentară sau dacă aceasta se deplasează, ducând la instalarea iritațiilor gingivale.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Cum se aplică fixatorul pentru proteza dentară

Fixatorul pentru proteza dentară, care ia forma unei paste cu sau fără aromă, se aplică pe proteza spălată în prealabil cu o periuță și pastă de dinți. Pacientul trebuie să aplice produsul sub formă de bobițe mici, o cantitate mai mică de fixator fiind recomandată pentru a evita excesul – testarea diferitelor cantități la primele utilizări va duce, într-un final, la găsirea celei optime.

Utilizatorul trebuie să clătească gura bine, după care să fixeze proteza dentară și să o mențină în poziție preț de câteva secunde. Eventualele urme ale excesului de produs pot fi îndepărtate cu apă călduță.

După câteva minute de la aplicare, pacientul poate consuma alimente dure, semințe etc., poate demara activitățile sportive preferate ș.a.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

Beneficiile fixatorului pentru proteza dentară

Dat fiind că, deși foarte eficientă și cu un comportament aidoma dinților naturali, proteza dentară nu are parte de forța care îi caracterizează pe cei din urmă, fixatorul ajută la eliminarea imperfecțiunilor și ameliorarea utilizării protezei dentare pentru fiecare pacient în parte. Iată care îi sunt beneficiile:

  • Permite consumul de alimente, altfel, „interzise”;
  • Oferă un plus de încredere în contextele sociale când o proteză mobilă ar putea cauza stânjeneală;
  • Permite practicarea sporturilor preferate, chiar dacă acestea sunt solicitante;
  • Elimină riscul iritațiilor gingivale favorizate de mișcarea ușoară a protezei, dar și de resturile alimentare pătrunse între spațiul dintre gingie și proteză;
  • Asigură integritatea protezei dentare etc.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord