Contraindicații ale implantului dentar

implant dentar

În funcție de tipologia lor, există contraindicații absolute (permanente), când intervenția nu poate fi efectuată sub nicio formă, și contraindicații relative (temporare), când implantul poate fi făcut, dacă sunt respectate anumite condiții.

În cele mai multe dintre cazuri, implantul dentar nu poate fi făcut din cauza unor boli de care suferă persoana care ar fi urma să beneficieze de intervenție.

Contraindicațiile absolute:

În cazul unor afecțiuni ale inimii, este contraindicat implantul dentar, entru că urmările ar putea fi foarte grave. Este vorba despre boli care afectează valvele( valvulopatie), insuficiență cardiacă severă, cardiomiopatie, dar șidepre un infract mai recent de 12 luni.

Nici persoanele diagnosticate cu cancer, care este încă activ în organism, nu pot fi supuși unei astfel de intervenții, pentru că ar putea influența tumorile canceroase.

Pacienții care au suferit iradieri repetate la nivelul oaselor se număr și ei printre cei care au contraindicații absolute la implantul dentar.

Tot în rândul celor care nu se califică pentru implantul dentar sunt cei care suferă de leucemie, diabet de tip I, tulburări de coagulare a sângelui, de artrită, lupus eritematos, cei infectați cu virusul HIV, care au boala Paget, tuberculoză și osteomalacie.

Mai există și contraindicații ale implantului dentar la persoanele care au afecțiuni la nivelul cavității bucale, și anume sindromul Jorgen și pemfigus, cât și la cele care suferă de unele afecțiuni ale sistemului nervos.

Implantul nu este recomandat decât după vârsta de 18 ani, când oasele mazxilarului ajung la maturitate și se opresc din procesul de creștere.

Contraindicații relative:

În cazul contraindicațiilor relative ale implantului dentar, medicul poate efectua intervenția, însă numai după ce pacientul urmează indicații precise ale medicului, pentu a-l pregăti de intervenție.

Femeile însărcinate pot face intervenția după ce aduc pe lume bebelușul. O igienă dentară care lasă de dorit, cariile netratate și bruxismul se încadrează în rândul contraindicațiilor temporare, de aceea intervenția poate fi făcută doar după remedierea problemelor.

O infecție a gingiilor, sinuzita, boala parodontală, angina pectorală, diabetul insulino-dependent, herpesul pot, de asemnea, contraindica implantul dentar.

Tot în rândul celor care au contraindicații temporare la implantul dentar sunt fumătorii, dar și persoanele dependente de alcool.

Și o intoleranță la anestezie, dar și anumite tratamente care ar putea afecta țesutul (anticoangulante, antidepresive, imunosupresoare) se numără printre factorii care pot împiedica, temporar, un implant dentar.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar