Beneficiile unui implant dentar

dinti puternici

Implantul dentar are nenumărate beneficii asupra sănătății, cât și de ordin estetic. Iată care sunt principalele beneficii ale implantului dentar:

Un aspect natural al dinților

Implantul dentar are un aspect natural, mai ales dacă este făcut din zirconiu. Puternic și stabil, un implant dentar reconstruiește un dinte pierdut, astfel încât acesta se simte, arată și funcționează exact ca un dinte natural.

O soluție pe termen lung

Implanturile dentare sunt o soluție pe termen lung, spre deosebire de punțile dentare, care au o durată de viață între cinci și zece ani. Implanturile dentare au o durată mai lungă de zece ani, iar unele pot dura chiar o viață întreagă însă acest lucru depinde de cât de bine le îngrijește pacientul, care trebuie să țină cont de toate sfaturile pe care I le dă medicul stomatolog în ceea ce privește igiena cavității bucale.

Totodată, este o soluție comodă, spre deosebire, de exemplu, de protezele dentare, care au nevoie de adezivi, pentru stabilitate.

Păstrează aspectul natural al chipului

Persoanele care nu au dinți pot întâmpina și probleme estetice. Nu doar că nu pot zâmbi sau nu pot râde din tot sufletul, dar pot avea și un aspect îmbătrânit, din cauza îngustării maxilarului.

Implanturile dentare îți permit să menții forma naturală a feței și să zâmbești fără restricții. De asemenea, implanturile dentare nu îți pun piedică în procedeul de vorbire, așa cum se poate întâmpla în cazul protezelor dentare.

Protecția dinților naturali

Implanturile dentare efectuate nu sacrifică calitatea dinților din imediata apropiere a celor care sunt supuși procedurii de implant, lucru care se întmplă în cazul punților dentare clasice.

Dinții învecinați nu suferă nicio modificare ca să susțină implantul. De asemenea, prin implantologie este prevenită și pierderea de masă osoasă și retragerea gingiilor, probleme de sănătate care pot apărea în urma tratamentului care implică punțile dentare.

Poți mânca felurile de mâncare favorite

Un beneficiu al implanturilor dentare este acela că poți să mănânci orice fel de mâncare, fără restricții. De asemenea, poți mușca dintr-un măr fără să te temi că poți să dăunezi dinților tăi. Acest lucru nu se întâmplă în cazul protezelor dentare sau al punților dentare, când pot exista restricții la anumite alimente.

Implanturile dentare îți permit să mănânci fructele preferate fără să te temi de durere sau că dintele ar putea să îți cadă.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz