Informații despre implantul dentar

implanturi dentare

Implanturile dentare nu sunt altceva decât niște șuruburi cu laturi paralele și conice, care sunt montate în maxilar. Materialele folosite de către medicii stomatologi sunt titaniul și zirconiul.

Implanturile dentare arată ca și dinții naturali, iar pacienții simt dinții implantați ca și propria lor dantură. Asta pentru că implanturile sunt concepute să fuzioneze perfect cu osul în care sunt implantate.

Spre deosebire de proteză, implanturile sunt ideale pentru că îți permit să vorbești și să zâmbești fără să te temi că ar putea să aibă loc vreun incident și că dinții ar putea să îți alunece pur și simplu din cavitatea bucală.

Poți consuma orice alimente

Implanturile dentare îți permit să consumi alimentele preferate fără să te temi că ai putea să le faci vreun rău dinților tăi, cât și fără să resimți vreo durere.

Implanturile dentare te ajută, de asemenea, să îți recapeți încrederea în tine, fiindcă poți zâmbi fără să te temi că ți se va vedea un dinte lipsă, așa cum procedai înainte de a recurge la implantologia dentară.

Dacă recurgi la altă tehnică, nu este nevoie ca medicul stomatolog să îți scarifice și alți dinți sănătoși din jurul celor afectați, așa cum se întâmplă în cazul punților dentare, de exemplu, când medicul trebuie să intervină și asupra dinților din jurul celui care urmează să fie supus unei lucrări stomatologie de tipul unei coroane dentare.

Așadar, implanturile dentare ajută la îmbunătățirea sănătății orale pe termen lung. De asemenea, implanturile individuale permit o igienă orală mai bună, fiindcă poți folosi ața dentară, ca să cureți spațiile dintre dinți de bacterii.

Implanturile dentare îți oferă durabilitate

Implanturile sunt foarte durabile, ele practic fiind făcute să dureze toată viața. Însă ca acestea să dureze o viață depinde și de starea de sănătate a celui care a recurs la această procedură și de cât de multă grijă are de sănătatea orală. Ca implantul să dureze cât mai mult, este important ca pacientul să respecte cu strictețe toate indicațiile date de către medicul stomatolog.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar