Implantul dentar

Dinții lipsă nu sunt doar o problemă  de estetică, dar îți pot afecta și stilul de viață, fiindcă îți poate fi destul de dificil să mănânci. Totodată, și sănătatea celorlalți dinți poate fi afectată, fiindcă vor fi suprasolicitați.

Implanturile dentare sunt o metodă eficientă de a scăpa de această problemă stomatologică. Aceștia  sunt confecționați din titan sau zirconiu, iar coroana dintelui va fi confecționată fie din ceramică, fie din zirconiu. Rata de succes a implanturilor dentare este de 98%, fiind o soluție rezistentă pe termen lung.

Orice persoană căreia îi lipsește unul sau mai mulți dinți poate apela la implantul dentar. Condiția este să aibă un os sănătos, care poate să susțină rădăcina noului dinte.

Primul pas este să alegi cabinetul stomatologic unde va avea loc intervenția. Apoi urmează o discuție cu medicul stomatolog, care te va întreba dacă suferi de anumite boli și dacă urmezi un tratament medicamentos. Medicul trebuie să știe acest lucru, înainte de a trece la următoarea etapă pentru a te pregăti de implantul dentar. În anumite situații, medicul stomatolog poate fi nevoit să îți prescrie un tratament cu antibiotic înainte de implant, ca să prevină apariția unor eventuale infecții.

La rândul său, medicul te va informa despre tot ceea ce însemnă procedura și îi poți pune oricâte întrebări este nevoie.

Este necesară o radiografie dentară

Pacientul care urmează să fie supus unui implant dentar, are nevoie de o radiografie dentară. Poate fi necesară și efectuarea unor analize de sânge.

Implantul are mai multe etape, de aceea poate dura între trei și nouă luni până când este finalizată toată procedura.

Mai întâi are loc intervenția chirurgicală de implantare a rădăcinii de zirconiu sau de titan în os, procedură care se desfășoară sub anestezie. Apoi urmează o perioadă de osteointegrare, când implantul este integrat în os, care poate dura chiar și până la nouă luni de zile, în funcție de fiecare persoană în parte. Apoi urmează ultima etapă, cea de aplicare a coroanei dentare.

După implantul dentar, este foarte important ca pacienții să țină cont de sfaturile medicului stomatolog în ceea ce privește igiena cavității bucale. De asemenea, vizita la stomatolog din șase în șase luni trebuie să devină o rutină.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar