Durerile de cap și afecțiunile stomatologice

migrena

Durerile de cap pot apărea dintr-o varietate de motive, afecțiunile stomatologice fiind „suspecți” mai puțin comuni. Cu toate acestea, tulburările din sfera stomatologică determină un număr destul de însemnat de migrene sau dureri de cap de intensitate mai slabă care pot dispărea doar prin eliminarea sau gestionarea eficientă a problemei de fond.

Durerile de cap pot fi generate de afecțiuni localizate la nivel dentar, cât și de probleme ale altor componente ale aparatului masticator. Sindromul articulației temporo-mandibulare (ATM), inflamațiile dentare, abcesele, gangrenele, reacțiile adverse ca urmare a unor intervenții chirurgicale orale etc. sunt doar câteva dintre aceste probleme.

Una dintre cele mai complexe este disfuncția articulației temporo-mandibulare, căreia i se asociază și dureri de cap puternice, însoțite de suferințe și la nivelul urechilor și al globilor oculari. ATM este articulația dintre maxilar și mandibulă a cărei disfuncție are consecințe semnificative.

Sindromul ATM poate fi gestionat în multiple feluri, cu scopul de a elimina problema și/sau a gestiona simptomele, inclusiv durerile cronice de cap. Acestea includ intervenții chirurgicale, purtarea unui dispozitiv în timpul nopții care să corecteze obiceiurile parafuncționale, remodelarea dentară, repoziționarea mușchilor maxilari, schimbări de ordin alimentar, hipnoterapii, terapii galvanice etc.

Tulburările de ocluzie pot genera și ele dureri de cap, la fel și edentațiile parțiale care distribuie forța masticatorie doar în anumite zone ale cavității orale, favorizând dezvoltarea dezechilibrată a mușchilor și a tendoanelor.

Dacă vizitele repetate în cabinetele medicilor specialiști nu au dezvăluit o altă cauză a durerilor de cap cu care vă confruntați, nu uitați să treceți pe listă și o vizită la medicul stomatolog. O analiză riguroasă a situației stomatologice vă poate dezvălui adevărata cauza a durerilor de cap de care suferiți și, implicit, modalitățile adecvate de tratament care să ducă la eliminarea sau gestionarea lor eficientă pe termen lung.

sursa foto

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Durerile de cap și afecțiunile stomatologice"

* Bifa GDPR este obligatorie

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Buna ziua, Ma confrunt cu o problema de foarte mult timp, si anume cu halena foarte urâta, din punct de vedere stomatologic cred ca am făcut tot ce era posibil( nu am carii netratate, fac detartraj de 2 ori pe an, acum o luna am făcut si chiuretaj subgingival) , am o dantura frumoasa si albă, insa nu îmi explic de unde este problema. Va rog sa-mi spuneți dacă mai pot face ceva deoarece ma afectează foarte tare. Multumesc!

Buna ziua, din pacate nu pot face mai mult decat sa va redirectionez catre acest articol foarte bine scris: Halena – 5 cauze si 5 tratamente ale respiratiei urat mirositoare