Aparatul Myobrace

aparat dentar si periuta dentara

Myobrace este un aparat ortodontic detașabil, fără brackeți, al cărui scop este îndreptarea dinților și dezvoltarea maxilarelor. A fost gândit pentru a le fi de folos copiilor cu vârsta până în 12 ani pentru corectarea obiceiurilor miofuncționale, perioadă când sistemul Myobrace dă cele mai bune rezultate, recomandarea fiind de a fi purtat doar câteva ore noaptea sau ziua.

Ce este aparatul Myobrace?

Myobrace este un dispozitiv conceput relativ recent, rezultând din simbioza sistemului bracket și a aparatelor miofuncționale. Myobrace este alcătuit dintr-un material plastic la interior, respectiv unul moale, din silicon, la exterior, care favorizează dezvoltarea maxilarelor și alinierea dinților înghesuiți, fără a fi necesare extracțiile dentare și fără ca pacientul să resimtă disconfort. Folosit în mod regulat, conform recomandărilor medicului stomatolog, aparatul Myobrace antrenează și limba, favorizându-i poziționarea corectă.

Beneficiile aparatului Myobrace

Fiindcă nu are brackeți, nici nu implică extracțiile dentare, proceduri de care se tem atât adulții, cât mai ales copiii, aparatul Myobrace reprezintă soluția optimă în cazul problemelor de natură ortodontică ale celor mici, în special, ale căror anomalii minore pot fi corectate cu mai multă ușurință înaintea apariției dentiției definitive.

Poate și mai important este că aparatul Myobrace contribuie la corectarea obiceiurilor miofuncționale incorecte ale copiilor, cum ar fi suptul degetului, poziționarea limbii între dinți, respirația cu gura deschisă etc.

Astfel, între beneficiile purtării aparatului Myobrace se înscriu:

  • Confortul la utilizare, întrucât dispozitivul nu trebuie purtat mai mult de 1-2 ore pe zi;
  • Conduce la corectarea respirației cu gura deschisă și a poziției defectuoase a limbii;
  • Permite înghițirea fără activitatea buzelor;
  • Ajută la dezvoltarea facială optimă;
  • Aliniază dinții înghesuiți etc.

În urma purtării dispozitivului Myobrace, va rezulta un zâmbet frumos și sănătos, iar obiceiurile miofuncționale deficitare ale copiilor vor disparea. Atunci când aparatul este utilizat în cazul adulților, este posibil să nu dea rezultate la fel de bune, situație în care specialistul poate recomanda intervenții suplimentare – extracții, purtarea unui aparat dentar cu brackeți etc.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

1 Comentariu la "Aparatul Myobrace"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Petronela Iluca
Vizitator
Petronela Iluca

Fetitei mele de 6 ani jumatate i s-a recomandat purtarea aparatului Myobrace K1. L-am achizitionat si il poarta de apropape o saptamana in sensul ca il tine in gura, dar buzele sunt departate nedepunand efortul de a tine gura inchisa. Ce ar trebui sa fac pentru a o determina sa tina gurita inchisa?