Întreținerea unui implant dentar

Implantul dentar este o lucrare ce poate înlocui cu succes, pe termen lung, un dinte natural, oferind o funcționalitate și o estetică similară celui din urmă. Pentru ca această lucrare să fie una reușită însă, este necesară întreținerea sa corespunzătoare, cât mai riguroasă. În astfel de condiții, implantul dentar va fi funcțional cel puțin 10 ani.

Imediat după procedura de inserare a implantului dentar, debutează un proces ce va dura până la 6 luni: osteointegrarea. De reușita acestuia depinde succesul intervenției chirurgicale de inserție a implantului dentar, întrucât, în cazul unei osteointegrări defectuoase, procedura va fi considerată un eșec. Tratamentul medicamentos recomandat de medic, cât și o igienă corespunzătoare, cărora li se asociază și vizite regulate în cabinetul stomatologic, măresc considerabil șansele unei osteointegrări fără cusur.

Ulterior, se va trece la procedura de descoperire a implantului dentar, urmată de etapa protetică, adică adăugarea dinților care îi vor înlocui propriu-zis pe cei naturali. În cele din urmă, vorbim despre întreținerea implantului dentar pe termen lung, și anume adoptarea unor obiceiuri care, perpetuate de-a lungul întregii vieți, mențin calitatea și durabilitatea lucrării.

Aceste obiceiuri se referă la folosirea corectă, de cel puțin două ori pe zi, a periuței dentare, cât și a altor instrumente de igienă orală, precum periuța interdentară, ața dentară și apa de gură. Folosirea tuturor acestor instrumente, în cazul implantului dentar, se face respectând regulile de îngrijire aferente dinților naturali.

Cu toate acestea, este recomandat ca dinții falși să fie protejați prin folosirea unei paste de dinți fără particule abrazive. De asemenea, gingiile din zona implantului dentar ar trebui curățate cu ajutorul unei periuțe cu fire moi.

Periuța interdentară și ața dentară sunt utile pentru a igieniza eficient spațiile greu accesibile din preajma implantului dentar, loc în care se acumulează adesea resturi alimentare etc. care pot crea neplăceri și chiar probleme grave. Nu în ultimul rând, apa de gură este cea care asigură igiena corespunzătoare a întregii cavități orale după folosirea instrumentelor menționate anterior, împiedicând proliferarea bacteriană excesivă de-a lungul mai multor ore.

La final, trebuie precizată importanța vizitelor regulate în cabinetul medicului stomatolog pentru evaluarea evoluției implantului dentar, dar și pentru a inhiba din etapele timpurii orice potențiale afecțiuni care ar putea pune în pericol reușita lucrării.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar