Fațetele dentare ceramice

Fațetele dentare ceramice sau din porțelan sunt proceduri stomatologice restaurative, principalul lor rol fiind acela de a îmbunătăți forma, poziția, culoarea și estetica dinților. Pe lângă cele de ceramică, fațetele dentare mai pot fi realizate și din compozit sau zirconiu.  Iată cele mai importante motive pentru care merită sa alegi fațetele ceramice!

Au un preț accesibil

Fațetele dentare din ceramică sunt mai scumpe decât cele din compozit, dar mai ieftine decât cele din zirconiu. Au un preț “de mijloc” accesibil multor pacienți. În plus, raportul calitate-preț este excelent, ajutându-te sa obții un zâmbet sănătos și strălucitor de durată.

Sunt permanente

În timp ce unele fațete trebuie scoase sau înlocuite periodic, cele din ceramică prezintă avantajul de a fi permanente. Acest lucru înseamnă că nu este nevoie de scoaterea lor și că funcționează asemenea dinților normali. Rutina zilnică atentă de îngrijire orală este suficientă pentru întreținerea lor.

Se pun mai repede

Spre deosebire de alte tipuri de fațete, cele din ceramică necesită un timp mai scurt de realizare și montare.  În cele mai multe cazuri, fațetele ceramice se pun și în două ședinte, însa numărul acestora depinde foarte mult de numărul de dinți pe care vrei să îi îmbraci, de lucrările necesare la dinții care vor fi îmbrăcați etc.

Nu există risc de alergii

Ceramica este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu există riscul de apariție a reacțiilor alergice. Este și unul dintre motivele pentru care sunt preferate de mulți pacienți.

Oferă un aspect natural

Fațetele din ceramică oferă o cosmetică aparte a dinților, oferindu-le un aspect estetic,  dar totodata natural.  Materialul are o textură și transluciditate extrem de similare dinților naturali.

Nu necesită intervenții majore

Pentru montarea fațetelor, este nevoie de șlefuirea suprafeței dinților naturali. În cazul unor fațete, șlefuirea este destul de adâncă,  însă în cazul celor din ceramică, este vorba de o intervenție minoră.

Sunt fizionomice

Fațetele din ceramică se apropie cel mai mult de fizionomia naturală a danturii. Respectă îndeaproape toate particularitățile danturii care oferă personalitate zâmbetului tău, intervenind doar în cazul în care este nevoie de corectare.

Sunt mai rezistente

Fațetele dentare din porțelan sunt mai rezistente, având o durată de viață de până la 15 ani, acesta fiind un alt motiv important pentru care sunt preferate de mulți pacienți.  Este un termen de valabilitate foarte mare, daca luam în considerare faptul că fațetele din compozit au o garanție de maximum 2 ani.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar