Mituri despre detartraj

detartraj

Detartrajul este o procedură medicală care ajută la îndepărtarea tartrului de pe dinți și la prevenirea cariilor. În ciuda faptului că este un procedeu simplu și nedureros, mulți pacienți îl ocolesc în igiena lor dentară, fiind influențați de temeri nejustificate care le pot afecta serios sănătatea dentară. Iată câteva dintre cele mai populare mituri despre detartraj!

Detartrajul este necesar doar la persoanele care nu au o igienă orală corectă

Tartrul sau piatra dentară este o problemă cu care se confruntă toata lumea, nu doar persoanele care au o igiena deficitară. Periajul dentar si folosirea aței dentare scad riscul formării plăcii bacteriene și, implicit, a cariilor, însă nu protejează complet împotriva acestora. Exista zone și spații interdentare în care periuța nu poate pătrunde, iar ața nu reușește să le curețe complet, devenind astfel un mediu propice pentru acumularea tartrului și carierea dinților.  Detartrajul este un procedeu pe care toate persoanele trebuie să îl aibă în vedere  cel puțin o data la șase luni, indiferent dacă au sau nu probleme stomatologice.

Detartrajul este o procedură de albire a dinților

Detartrajul este, înainte de orice, o tehnică medicală prin care se îndepărtează piatra dentară care conduce la formarea cariilor. Multă lume confundă adesea tehnica de albire profesională a dinților cu detartrajul, dar sunt două proceduri total diferite. Prin îndepărtarea colorațiilor de pe dinți (petelor), detartrajul ajută la albirea ușoară a dinților, însă nu acesta este scopul procedeului.

Detartrajul afectează smalțul dinților 

Detartrajul profesional realizat cu ultrasunete nu afectează smalțul și nici nu sensibilizează dinții. Aceasta este o temere nefondată a multor pacienți. Detartrajul îndepărtează doar colorațiile și depozitele de tartru de la suprafața dintelui. Acumularea plăcii bacteriene pe dinți este cea care duce la slăbirea smalțului și la apariția cariilor și a parodontozei.

Detartrajul se face o dată pe an

Medicii recomandă detartrajul cam o dată la sase luni, însă există situații în care este nevoie de curățarea profesională a dinților și mai devreme de această perioadă. În cazul în care dinții sunt foarte înghesuiți (se încalecă) sau ai o predispoziție pentru acumularea unor cantități crescute de tartru pe dinți (din cauza alimentației preponderent defectuoase, de exemplu), stomatologul ți-ar putea recomanda detartrajul și mai devreme, o data la trei luni.

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Detartraj cu ultrasuneteeliminare tartru si placa bacteriana, ambele arcade140
Air Flow o arcadaeliminare placa bacteriana, o arcada60
Fluorizare in cabinet o arcadatratament chimic, o arcada100
Periaj profesionalper lucrare75
Fluorizare la domiciliu cu gutiere pe arcadatratament chimic, o arcada180
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar