Tomografia computerizată cu fascicul conic

Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) este o procedură revoluționară de diagnosticare a problemelor și anomaliilor maxilo-faciale, minim invazivă, ce înlocuiește tehnicile 2D.

CE ESTE TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ CU FASCICUL CONIC?

Tomografia computerizată cu fascicul conic este o tehnică de imagistică medicală introdusă în 2001, ce a contribuit major la îmbunătățirea procedurilor de analiză, identificare, diagnosticare și tratament a tuturor problemelor de natură stomatologică și nu numai.

UTILITATEA TOMOGRAFIEI COMPUTERIZATE CU FASCICUL CONIC

Tomograful CBCT este un aparat care utilizează un fascicul conic de raze, spre deosebire de cel clasic, care furnizează imagini 2D și care folosește un fascicul de raze evantai, acționând mult mai precis în zona de interes. Acest tip de fascicul permite captarea imaginilor într-o singură rotire în jurul capului, ceea ce înseamnă atât un timp redus de expunere la radiații, cât și o cantitate de radiații cu până la 20 de ori mai mică folosită la obținerea rezultatelor dorite.

În plus, tomograful acționează atât de rapid, încât riscul neclarităților rezultate ca urmare a unei eventuale mișcări a pacientului sunt minime.

Imaginile surprinse sunt prelucrate de softuri specializate în analiza imaginilor 3D la rezoluție excelentă care permit captarea a numeroase detalii, foarte precise, ale structurii dentare, dar și a altor elemente anatomice apropiate.

Fiind vorba despre imagini tridimensionale, cele surprinse de tomograful CBCT oferă masuratori precise, la scara 1:1, a înălțimii, grosimii și lățimii structurilor analizate, fapt care contribuie la aplicarea unui tratament, cum ar fi în cazul implanturilor dentare, corect și perfect adaptat nevoilor pacientului.

Nu în ultimul rând, CBCT este disponibilă la prețuri accesibile pentru pacient.

Toate aceste beneficii fac din tomografia computerizată cu fascicul conic un instrument de neegalat în practica stomatologică, în oricare dintre ramurile acesteia: implantologie, ortodonție, chirurgie maxilo-facială, endodonție.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord