Întreținerea protezei dentare fixe

perie proteza

Proteza dentara fixă reprezintă o soluție eficientă pentru a elimina problema edentației în situațiile în care alte variante nu sunt posibile. Odată montată, proteza dentară fixă are nevoie de o igienizare atentă și riguroasă cu scopul de a preveni bolile și alte probleme de natură stomatologică.

Protezele dentare fixe, parțiale ori totale, sunt opțiuni ortodontice care trebuie discutate în amănunt cu medicul stomatolog, întrucât, în anumite cazuri, pot fi înlocuite cu alte tipuri de lucrări, precum implanturile dentare.

Odată însă ce decizia a fost luată, iar proteza dentară fixă a fost montată, este important ca pacientul să fie la curent cu măsurile adecvate de îngrijire care să reducă riscul îmbolnăvirii gingiei și a altor neplăceri asociate unei igiene deficitare.

REGULI DE BAZĂ PENTRU ÎNGRIJIREA PROTEZEI DENTARE FIXE

Perierea regulată a dinților, chiar și atunci când vorbim despre proteze dentare fixe, este esențială pentru evitarea problemelor de sănătate la nivelul cavității bucale și nu numai. Periajul efectuat de două ori pe zi, cu mișcări de sus în jos, respectiv cu mișcări înainte-înapoi la nivelul molarilor, plus folosirea apei de gură contribuie eficient la igienizarea protezei și a întregii guri.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

IGIENIZAREA PROTEZEI DENTARE FIXE CU DUȘ BUCAL

Dușul bucal este un dispozitiv eficient pentru igienizarea protezei dentare fixe. Acesta acționează printr-un jet de apă cu substanțe antiseptice, fiind destinat curățării coletului dentar, a spațiului dintre proteză și gingie și al celui interdentar.

IGIENIZAREA PROTEZEI DENTARE FIXE CU PERIUȚĂ INTERDENTARĂ

Periuța interdentară este un instrument lung și subțire care trebuie introdus sub proteză cu scopul de a elimina resturile alimentare. Periuța interdentară se folosește adesea în combinație cu alte metode de igienizare a protezelor.

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

IGIENIZAREA PROTEZEI DENTARE FIXE CU SUPERFLOSS

Superfloss este un tip de ață dentară conceput special pentru a ajuta la igienizarea lucrărilor protetice fixe. Este compus dintr-un filament dur, ață dentară spongioasă și ață dentară obișnuită. Superflossul poate fi inserat sub proteză pentru a curăța până în cele mai mici amănunte spațiul dintre aceasta și gingie.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar