Durerile de dinți

durere de dinti

Durerile de dinți sunt printre cele mai inconfortabile simptome ale afecțiunilor dentare. Greu de suportat și extrem de sâcâitoare, acestea reprezintă cel mai negru coșmar al pacienților, iar miturile care roiesc în jurul lor nu îi ajuta deloc să scape mai ușor de ele. Dimpotriva, multe dintre speculațiile lansate în jurul durerilor dentare contribuie la ignorarea cauzelor acestora, agravarea afecțiunilor și distrugerea sănătății dinților!

Durerea de dinți înseamnă carie

Durerile de dinți nu sunt provocate doar de carii, deși cavitățile sunt principala cauză a apariției acestui simptom neplăcut. Disconfortul poate apărea și din cauza unei mușcături mai puternice, a unei fracturi a dintelui sau a unor probleme apărute la nivelul nervilor.

Durerea de dinți se tratează cu calmante sau antibiotice

Calmantele și antibioticele nu vindeca durerea de dinți. Remediile medicamentoase doar ameliorează simptomul, dar nu tratează cauza. Trebuie gasită cauza, pentru a trata definitiv problema. Este recomandat ca pacientul care manifesta dureri dentare să se prezinte la medic, iar dacă nu este vorba de o carie vizibilă, să se facă o radiografie dentară și alte investigații amănunțite pentru depistarea cauzei disconfortului.

Albirea dinților provoacă dureri

Albirea profesională a dinților nu subțiază smalțul dinților și nu provoacă dureri. În timpul procedurii de albire, se îndepărtează doar o parte din pigmentul dinților, nu și din smalț. Multe persoane sunt tentate să creadă că dinții se subțiază în timpul albirii, din cauza nuanței translucente pe care o capătă aceștia la finalul procedurii și care dă senzația că aceștia au fost deteriorați. Singurele efecte secundare posibile ale albirii profesionale sunt o ușoară sensibilitate dentară și iritarea temporară a gingiilor.

Durerea duce la pierderea dintelui

Durerea dintelui nu anuntă o pierdere a acestuia. Având în vedere că majoritatea durerilor apar din cauza cariilor severe, adânci, un tratament de canal și o plombă sunt suficiente pentru rezolvarea problemei. Chiar și abcesul sau infecțiile pot fi tratate fără necesitatea scoaterii dintelui.

Durerile de dinți se tratează cu aspirină sau apă rece

Există o mulțime de leacuri băbești sau naturiste care funcționează în ameliorarea durerii de dinți, însă care nu pot fi considerate tratamente.  Dacă medicamentele nu pot vindeca durerile dentare, cu atât mai puțin leacurile din popor vor putea trata cauza acestui simptom. Așadar, punerea prafului de aspirină pe locul dureros sau atenuarea durerii cu un „tampon” de apă rece nu va rezolva decât temporar problema.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

5 Comentarii la "Durerile de dinți"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
trackback

[…] multe sfaturi si discutii privind cele mai frecvente cauze ale durerii dentare gasiti dureri dentare, iar solutiile oferite par sa fie de mare […]

Andra
Vizitator
Andra

Buna ziua,
Teama de stomatolog, a facut sa pierd in timp toti dintii ! Acum as vrea sa pun proteze movile dar am o intrebare. Exista proteza care sa nu acopere bolta palatina ?
Multumesc

marin lavinia
Vizitator
marin lavinia

sunt gravida in5 luni jumatate am o radacina de masea care imi provoaca dureri imense nu stiu ce sa fac