Sinus lift

sinus lift

Procedura de sinus lift este o intervenție chirurgicală utilizată cu scopul de a permite inserarea ulterioară a unor implanturi. Elevarea membranei sinusale se face prin adiție de os și este necesară doar când mărimea și poziția sinusurilor nu permit implantarea dentară.

Ridicarea membranei (mucoasei) sinusale este o procedură delicată, care necesită multă atenție și precizie, dar care contribuie simițitor la îmbunătățirea calității vieții pacientului. Importantă atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, procedura de sinus lift este una inovatoare și de actualitate, care oferă opțiuni viabile pacienților ce preferă să nu folosească proteze mobile.

DESPRE SINUSURILE MAXILARE

Sinusurile maxilare sunt cavități situate în osul maxilar, deasupra dinților molari și premolari. Sunt compuse din două cavități distincte, umplute cu aer, aflate în stânga și în dreapta cavității nazale, cât și dintr-o membrană foarte subțire care acoperă întreaga cavitate sinusală și care adăpostește sinusul propriu-zis.

În urma extracțiilor dentare, dar și a infecțiilor localizate la rădăcina molarilor și premolarilor, osul se resoarbe, iar când are o grosime mai mică de 8 mm, implantarea dentară devine imposibilă.

CE PRESUPUNE PROCEDURA DE SINUS LIFT

Procedura de sinus lift implică ridicarea membranei sinusale și inserarea de os (natural/artificial) cu scopul a crește masa osoasă și a permite, astfel, implantarea.

Procedura de sinus lift poate fi realizată în două moduri, în funcție de necesități: când este nevoie doar de o elevare minoră, se intervine prin sinus lift intern; când este nevoie de o elevare majoră, se apelează la sinus lift extern.

Procedura de sinus lift intern implică o adiție osoasă minimă, de 1-2 mm, și poate fi efectuată în aceeași ședință în care va fi realizată și implantarea dentară. În schimb, procedura de sinus lift extern se efectuează dinspre obraz pentru ca implantarea dentară să poată fi efecuată 4-8 luni mai târziu.

Concret, ambele tipuri de proceduri presupun o incizie la nivelul gingiei, perforarea osului până la expunerea membranei sinusale, decolarea acesteia și introducerea unui amestec de os și sânge în spațiul dintre osul maxilar și membrana sinusală.

RISCURILE PROCEDURII DE SINUS LIFT

Cel mai important risc al procedurii de sinus lift îl reprezintă perforarea membranei sinusale, care permite accesul microbilor din cavitatea orală și favorizează dezvoltarea infecțiilor. În cazul în care este perforată, membrana este lăsată să se vindece și se recomandă o medicație adecvată, intervenindu-se din nou după refacerea acesteia.

Trebuie menționat și faptul că pacienții care suferă de sinuzită cronică nu pot fi supuși procedurii de sinus lift decât după intervenții de specialitate efectuate de medicul ORL.

După intervenție la nivelul sinusului maxilar

  • NU aveți voie să suflați nasul timp de 3 săptămâni (folosiți picături și doar ștergeți nasul)
  • NU aveți voie să strănutați cu gura închisă (strănutați NUMAI cu gura deschisă)
  • NU aveți voie să creați presiune asupra sinusurilor maxilare (nu umflați baloane!)
  • poate apărea o mică sângerare la nivelul nasului, pe partea operată, atunci când aplecați capul – fenomenul este normal și dispare imediat
  • urmați tratamentul indicat pe rețetă fără să îl întrerupeți sau să îl modificați fără acordul medicului
  • pentru orice alte simptome neobișnuite anunțați medicul
  • medicul va elimina firele de sutură după 10-14 zile

Prețuri ale clinicii IVORY pentru serviciile medicale din această categorie

Prețurile de mai jos sunt afișate în timp real, fiind prețurile practicate astăzi în clinică.
Denumire serviciu medicalDetaliiPreț RON
Sinus lift extern (manopera)per lucrare2300
Sinus lift intern (manopera)per lucrare1650
Puteți consulta lista completă de prețuri la: https://ivory.dentfix.ro/lista-preturi/
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.