Periuța de dinți electrică și aparatul dentar

Periuța de dinți electrică

Purtarea unui aparat dentar atrage după sine necesitatea unei igiene orale chiar mai riguroase decât în mod normal. În acest caz, decizia de a folosi o periuța de dinți electrică, în detrimentul uneia clasice, se poate dovedi inspirată.

Utilizarea periuței de dinți electrice pe durata purtării unui aparat dentar fix implică beneficii multiple, însă trebuie efectuată conștiincios, cu migală, pentru a evita neplăcerile, și anume bolile parodontale.

DE CE O PERIUȚĂ DE DINȚI ELECTRICĂ?

Periuța de dinți electrică este un instrument util pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare indiferent de circumstanțe. Însă atunci când porți un aparat ortodontic, folosirea acesteia se poate dovedi chiar mai avantajoasă.

O periuță electrică prezintă beneficiul de a fi ușor de manevrat și de a curăța eficient fiecare dinte în parte, astfel încât, cu precădere atunci când porți aparat dentar, perii să pătrundă și în jurul bracketurilor și să igienizeze temeinic.

Totodată, folosirea unei periuțe electrice implică și alocarea unui timp sporit igienizării danturii, datorită capului de mici dimensiuni care nu poate acționa pe mai mult de un singur dinte simultan. În consecință, șansele ca bolile parodontale – carii, gingivită etc. – să fie evitate cresc considerabil.

Cât despre tehnica de periaj, aceasta este similară celei aplicate în cazul folosirii unei periuțe clasice, efectele benefice fiind însă multiplicate, grație mișcărilor suplimentare ale periuței electrice. Mai concret, când porți aparat dentar este important să realizezi mișcări circulare, apoi mișcări orizontale, de-o parte și de cealaltă a aparatului.

PRECAUȚII LA UTILIZAREA PERIUȚEI DE DINȚI ELECTRICE

La alegerea unei periuțe electrice este esențial să cauți în primul rând calitatea, care se traduce printr-un periaj lipsit de probleme. Apoi, perii trebuie să fie întotdeauna moi, pentru a nu leza nici aparatul, nici dinții în timpul periajului, cât și pentru a evita agățarea lor în bracketuri.

De asemenea, capul periuței de dinți electrice va trebui schimbat mai des atunci când porți aparat dentar, din cauza uzurii favorizate de contactul cu cel din urmă, fapt care se traduce prin necesitatea unor investiții financiare suplimentare pe termen lung.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

1 Comentariu la "Periuța de dinți electrică și aparatul dentar"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
trackback

[…] mulţi oameni încă se întreabă dacă ei chiar au nevoie de aşa ceva. Cel puţin în cazul periutei de dinti electrice, răspunsul este categoric […]