Alungirea dinților

aparat dentar

Alungirea dinților este un procedeu la care foarte mulți pacienți apelează din considerente estetice, pentru obținerea așa-numitului “zâmbet franțuzesc”, extrem de în vogă la ora actuală. Cu toate acestea, medicii avertizează că remodelarea dinților prin alungire implică o mulțime de riscuri și trebuie să se recurgă la ea doar în situații patologice. Iată când este cazul  să apelezi la această tehnică și ce riscuri implică în cazul în care o faci doar din motive estetice!

Ce presupune alungirea dinților?

Remodelarea dentară  nu presupune alungirea tuturor dinților. Este vorba de o operațiune de alungire a incisivilor centrali  superiori cu maximum 5 mm, cu ajutorul materialelor foto-polimerizabile.  Practic, în cadrul procedeului, dinții sunt șlefuiți, apoi se aplică, prin cimentare, materiale foto-polimerizabile. Se poate apela și la fațete ceramice pentru această tehnică.

Când trebuie să apelezi la alungirea dinților?

Medicii dentiști recomandă procedeul de alungire a dinților doar în cazul în care incisivii centrali superiori sunt natural mai scurți decât ar trebui și creează probleme nu doar de natură estetică, ci si fiziologică, interferand cu mișcările naturale ale gurii sau cu abilitatea de a mesteca. De asemenea, alungirea dinților mai este recomandată și în situația în care dinții se tocesc din cauza unui fenomen de abraziune și capătă un aspect inestetic.

Ce riscuri implică tehnică de alungire a dinților?

Pe cât de simplă și rapidă este această procedură, care nu durează mai mult de 30 de minute, pe atât este de riscantă, daca este efectuată pe dinți sanatosi, fără probleme de natura patologică.

Printre principalele riscuri pe care le implică remodelarea estetică prin alungirea dinților, se numără:

  • colorarea mai rapidă a materialului folosit în prelungirea dintelui, care creeaza o discordanță cu nuanța dintelui natural;
  • carii;
  • fracturare, mai ales dacă dinții sunt utilizați frecvent în procesul de mestecare a alimentelor.

Cât costă alungirea dinților?

Costul unui astfel de procedeu nu este foarte mare, specialiștii în estetica dentară susținând că este asemănător cu cel al unei obturații fiziologice.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord