Bionatorul Balters

bionator

Bionatorul Balters este un tip de aparat ortodontic funcțional, folosit în terapia anomaliilor dentare, în etapa dentiției mixte.

Inclus în categoria aparatelor dentare funcționale, bionatorul Balters este un aparat excelent pentru corectarea problemelor maxilarului ori a mandibulei la copii și tineri.

TIPURI DE APARATE BIONATOR BALTERS

Bionatorul Balters este clasificat în trei tipuri distincte:

  • Tipul I, care este folosit în terapia ocluziei distalizate, în contextul poziției posterioare, joase a limbii și a maxilarului îngust;
  • Tipul II, folosit în terapia ocluziei deschise când limba contribuie la deformarea arcadelor;
  • Tipul III, folosit în terapia ocluziei mezializate, în contextul unei poziții inferioare și anterioare a limbii.

BIONATORUL BALTERS DE TIP I

Primul tip de bionator Balters este considerat aparatul de bază și este alcătuit din bază și masă acrilică, arc palatinal și arc vestibular. Primul component, baza acrilică, este concepută pentru a se plia pe fața linguală a danturii inferioare, în timp ce masa acrilică interocluzală arată zona în care se pot efectua șlefuiri cu scopul de a dirija malpoziția danturii laterale.

Cât despre arcul palatinal, acesta ajută limba să adopte o poziție superioară și anterioară pentru a contribui la dezvoltarea maxilarului superior, iar arcul vestibular determină îndepărtarea mușchilor obrazului și stimulează închiderea fantei buzelor.

BIONATORUL BALTERS DE TIP II

Similar celui de tip I, bionatorul Balters de tip II este diferit doar prin faptul că baza acrilică formează un scut lingual, fiind mai extinsă în zona frontală.

BIONATORUL BALTERS DE TIP III

În ceea ce privește bionatorul Balters de tip III, acest aparat ortodontic funcțional are un arc palatinal orientat către interior, fapt care favorizează îndreptarea limbii într-o poziție posterioară și superioară, stimulând retropulsia mandibulei, cât și maxilarul superior.

Totodată, baza acrilică a bionatorului Balters de tip III este situată mai departe de fața linguală a arcadei inferioare, în timp ce arcul vestibular se află amplasat la nivelul incisivilor inferiori.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord