Mituri despre aparatele dentare

aparat dentar metalic

Aparatul dentar și, în general, tratamentele protetice sunt evitate frecvent de pacienți, în special din cauza miturilor care roiesc în jurul lor și care sperie chiar și cele mai curajoase persoane. Durerea, incapacitatea de a mânca alimentele preferate și aspectul inestetic sunt doar câteva dintre motivele greșite pentru mulți pacienți amână sau evită tratamentele protetice, punându-și în pericol sănătatea orală. Iată cele mai frecvente mituri vehiculate în jurul aparatelor dentare!

Aparatul dentar se poate pune doar în copilarie (este doar pentru copii)

Aparatele dentare sunt tratamente care pot fi aplicate persoanelor de orice vârstă atunci când se confruntă cu probleme protetice (dinți strâmbi). Mitul conform căruia aparatul dentar se pune doar în copilarie a aparut din cauza faptului ca aceste tratamente  sunt mai frecvente în rândul copiilor decât al adulților.

Montarea si purtarea aparatului dentar provoacă durere

Duererea este simptomul din cauza căruia cei mai mulți pacienți evită sa se programeze la stomatolog, indiferent de natura problemelor cu care se confruntă. Cu toate acestea, montarea aparatului dentar este unul dintre tratamentele stomatologice cel mai puțin dureroase. Durerea poate apărea la început, imediat după montare, și este mai mult decât suportabilă. În plus, disconfortul dispare complet în doar câteva zile.

Este nevoie sa-ți scoți dinți pentru montarea aparatului dentar

Multă lume confundă implantul dentar cu montarea aparatului dentar. Implantul dentar este un tratament care necesită extracția anumitor dinți pentru fixarea corectă a dintelui artificial, astfel încât să aibă susținere corespunzătoare. Însă aparatul dentar nu necesită nicio extracție, brackeții mulându-se și fixându-se pe dinții deja existenți.

Aparatul dentar interferează cu alimentația și masticația

Un al mit căruia mulți tind sa-i dea crezare este acela conform căruia persoanele cu aparat dentar nu pot mânca orice și au probleme cu masticația. Singurele produse asupra cărora medicii atrag atentia și recomandă prudență sunt caramelele și bomboanele gumate sau lipicioase care se pot prinde de brackeți și îi pot dezlipi în timpul masticației. În rest, aparatul nu interferează deloc cu abilitatea de a mânca.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Mituri despre aparatele dentare"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Diana
Vizitator
Diana

Buna seara. Am 15 ani si as dori sa imi pun un aparat dentar, insa dintii mei sunt fragili si mi se pare ca un incisiv de pe maxilarul superior se misca foarte, foarte putin. Imi este teama ca ar putea cadea datorita presiunii careia sunt supusi dintii in timpul tratamentului ortodontic. Este posibil acest lucru?