Terapia malpoziției dentare

Terapia malpoziției dentare la adolescenți vizează corectarea poziției dinților, înghesuiți, spațiați sau strâmbi, în scop deopotrivă medical și estetic, și se realizează de regulă cu ajutorul aparatelor dentare fixe ori mobile.

Malpoziția dentară este o problemă ortodontică frecventă asupra căreia se poate interveni cu mai multă ușurință la vârstele mici, la copii și la adolescenți, durata tratamentului fiind mai mică. Adolescenții, deja conștienți de rolul pe care îl joacă aspectul fizic și sensibili la reacțiile și părerile celor din jur, pot refuza purtarea unui aparat dentar pe arcada inferioară și/sau superioară, recomandat ca tratament pentru malpoziția dentară.

Din fericire, există soluții stomatologice perfecte și în acest caz, astfel încât malpoziția dentară să fie corectată de timpuriu pentru a fi evitate probleme de natură ortodontică ulterioare.

DESPRE MALPOZIȚIA DENTARĂ LA ADOLESCENȚI

Malpoziția dentară înglobează probleme ca înghesuirea dinților, deviația acestora, dar și spațiul excesiv dintre doi dinți ori lipsa spațiului pe arcadă. Acest tip de probleme pot apărea ca o consecință a trecerii timpurii sau întârziate de la dantura de lapte la cea definitivă și, dacă nu sunt corectate la timp, pot duce la pierderea dinților.

Intervenția de corectare a malpoziției dentare se poate face de la cele mai fragede vârste și este chiar indicată, chiar și atunci când problemele ortodontice sunt minore sau aproape insesizabile.

În dreapta am publicat o serie de filme explicative pentru diferitele tipuri de malpoziție.

TIPURI DE APARATE DENTARE PENTRU CORECTAREA MALPOZIȚIEI

În vederea corectării malpoziției dentare la adolescenți, medicul ortodont intervine prin recomandarea de aparate dentare mobile sau fixe. Cele mai comune și eficiente sunt aparatele dentare fixe. Dintre acestea, specialistul stomatolog poate sugera adolescenților, pentru a evita eventuala stânjeneală creată de purtarea unui aparat dentar metalic, un aparat invizibil, poziționat pe partea din spate a dinților.

BENEFICIILE INTERVENȚIEI PENTRU CORECTAREA MALPOZIȚIEI DENTARE

  1. Menținerea sănătății dentare, prin facilitarea utilizării optime a tuturor instrumentelor specifice igienei orale, de la periuță de dinți la ață dentară;
  2. Corectarea mușcăturii
  3. Un zâmbet de nota 10
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar