Retratamentul endodontic

tratament de canal

Retratamentul endodontic este o măsură prin care se încearcă refacerea unui tratament anterior, care a eșuat din diferite motive dependente sau independente de pacient. Această procedură se realizează, astfel, pe dinții care au dezvoltat complicații, în ciuda faptului că infecția a fost îndepărtată, iar canalul obturat definitiv.

CE POATE DUCE LA EȘECUL UNUI TRATAMENT ENDODONTIC

Există mai multe situații în care un tratament endodontic nu dă rezultatele dorite. Poate fi vorba despre o manoperă greșită, despre folosirea unei aparaturi neadecvate sau despre o evoluție negativă a unei infecții tratate anterior. Printre cauzele eșecului se numără:

  • infiltrația în obturația de canal
  • curățarea necorespunzătoare a canalelor radiculare
  • reconstrucția coronară inadecvată
  • organismul nu poate lupta cu infecțiile
  • apariția unei leziuni periapicale după tratament
  • disfuncția ocluzală

RETRATAMENTUL ENDODONTIC ȘI DUREREA

Mulți pacienți care au trecut deja printr-un tratament endodontic pot avea anumite temeri cu privire la reluarea lucrării în cazul unui eșec, din cauza durerii. Dacă este și cazul tău, este bine să știi că retratamentul endodontic se realizează sub o anestezie locală profundă, astfel încât durerea să nu fie resimțită.

CUM DECURGE RETRATAMENTUL ENDODONTIC

Pentru ca retratamentul endodontic să aibă succes, este nevoie să fie îndepărtate toate materialele de obturație de pe canale, după care se reia tratamentul obișnuit, de această dată prin îndepărtarea cauzei eșecului și prin dezinfectarea canalelor radiculare.

După încheierea retratamentului endodontic, este necesar ca medicul să se ocupe de restaurarea coronară a dintelui afectat, pentru a-i reda funcționalitatea. Între cele două proceduri nu trebuie să treacă mai mult de 7-10 zile, altfel șansele ca retratamentul să aibă succes scad foarte mult.

Retratamentul endodontic trebuie monitorizat de medic, pentru a se preveni sau a se lua măsuri imediate în cazul în care apar noi probleme. Consultațiile la medic trebuie făcute la 6 luni, 1 an și 2 ani.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar