Avantajele aparatului dentar invizibil lingual la copii

Aparatul dentar este o metodă folosită pentru corectarea problemelor ortodontice atât la copii, cât și la adulți. Există pe piață o mulțime de tipuri de aparate dentare care pot fi montate copiilor, însă aparatul dentar lingual invizibil pare să prezinte cele mai multe avantaje, la vârste mici!

Statisticile indică faptul că 50% dintre copii au dinții strâmbi și au nevoie de aparate dentare, problemele ortodontice devenind astfel una dintre cele mai frecvente afecțiuni pentru care cei mici se prezintă la stomatolog. Iată de ce merită să iei în considerare aparatul lingual pentru copilul tau!

Este invizibil

Când vine vorba de aparatele dentare pentru copii, primul lucru care trebuie luat în considerare este aspectul estetic, astfel încât cei mici să nu devină victime ale bullyingului la școală sau între prieteni.

Așa cum îi spune și numele, aparatul dentar lingual este invizibil, ceea ce înseamnă că bracket-urile sunt cimentate în partea interioară a dinților, iar scheletul metalic este ascuns privirilor curioase ale celor din jur.

Previne apariția cariilor

Comparativ cu aparatele dentare clasice, cele linguale invizibile ajută și la prevenirea riscului de apariție a cariilor, tocmai datorită faptului că bracketurile sunt aplicate pe partea interioară a dinților.

Oferă rezultate într-un timp mai scurt

Durata de tratament este mai scurtă  decât în cazul aparatelor dentare clasice, ceea ce reprezintă un avantaj important, pentru care din ce în ce mai mulți parinți îl preferă. În timp ce unele aparate clasice necesită purtarea acestora pe perioade lungi de timp, chiar și ani de zile, aparatele linguale invizibile oferă rezultate vizibile încă din primele luni de tratament.

Este adaptat formei anatomice a danturii copilului

Un alt avantaj important al aparatelor dentare linguale invizibile este că sunt adaptate pe forma anatomică a dinților copilului.  Aparatele clasice nu permit personalizarea bracketurilor, acestea fiind standardizate și prefabricate pe baza unui pattern general. Atunci când aparatul se mulează perfect pe dantura copilului, dispare disconfortul și cel mic se obișnuieste mai repede cu noul  “accesoriu”.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.