Tratarea recesiei gingivale

gingie

Recesia gingivală poate fi tratată cu succes, dacă este descoperită la timp și se iau măsurile corecte, atât din partea medicului, cât și din partea pacientului.

Deși recesia gingivală nu este o boală parodontală în sine, ci mai degrabă o consecință a bolii parodontale, ea nu trebuie tratată superficial, deoarece afectează foarte mult țesutul de suport al dinților și devine din ce în ce mai greu de ținut sub control.

TRATAREA RECESIEI GINGIVALE

Recesia gingivală este într-o strânsă legătură cu retracția gingivală, cu diferența că afectează serios osul. Pentru tratarea recesiei gingivale este nevoie de un examen clinic și de depistarea factorilor care predispun și favorizează această problemă parodontală.

Tratarea recesiei gingivale are ca scop principal încetinirea retracției, adică încetinirea procesului prin care rădăcina dinților devine vizibilă și vulnerabilă la atacul tartrului.

În mod normal, dacă există o boală parodontală, tratamentul recesiei gingivale ar trebui să se realizeze chirurgical, prin diferite tehnici, în funcție de gravitatea afecțiunii și de pacient. Este vorba despre:

  • grefe de țesut conjunctiv
  • grefe de gingie
  • lambouri pediculate

O recesie gingivală care apare pe fondul unui periaj agresiv este ceva mai ușor de tratat. La sfatul medicului specialist, este nevoie de schimbarea modului de periere a dinților și de adoptarea unei igiene corespunzătoare. În cazul în care recesia gingivală evoluează rapid, ar putea fi recomandat tratamentul chirurgical.
Faci parte dintre cei 90% cu simptome de parodontoza

CLASIFICAREA RECESIILOR GINGIVALE

Există mai multe tipuri de recesii gingivale, în funcție de integritatea țesuturilor proximale.

Clasa Miller 1 și Clasa Miller 2 cuprind recesiile gingivale în care țesuturile parodontale proximale sunt integre, respectiv nu există pierdere de atașament parodontal. Pronosticul de acoperire este de 100%.

Tratamentul recesiilor gingivale ușoare are ca obiectiv asigurarea regenerării atașamentului parodontal și recrearea unei morfologii funcționale și estetice a complexului mucogingival.

Clasa Miller 3 și Clasa Miller 4 cuprind recesii gingivale avansate, în care țesuturile proximale sunt afectate grav, iar pronosticul de acoperire este rezervat.

Tehnicile chirurgicale pot acoperi doar parțial recesia gingivală, de aceea este posibil sa fie nevoie și de metode alternative de tratament, pentru obținerea unor rezultate satisfăcătoare.

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.