Protetica pe implant dentar

Implanturile dentare au devenit destul de comune în prezent, deoarece tot mai multe persoane care suferă pierderi de dinți își dau seama că este important să îi înlocuiască rapid, pentru a se bucura de un zâmbet natural și a nu-și afecta viața socială. Lucrările protetice pe implant sunt de mai multe tipuri, în funcție de numărul dinților lipsă, de dorințele pacientului și de situația în care se prezintă dantura.

Protetica pe implant este un domeniu vast, iar succesul unei lucrări depinde în foarte mare măsură de calitatea materialelor folosite, dar și de experiența medicului implantolog.

TIPURI DE LUCRĂRI PROTETICE PE IMPLANTURI

Există 4 tipuri majore de lucrări protetice pe implanturi. Este vorba despre:

  1. lucrări protetice fixe cimentate
  2. lucrări protetice fixe înșurubate
  3. lucrări protetice mobile (overdenture, supraproteze) – indicate pentru edentații totale pe una sau ambele arcade
  4. lucrări protetice mobilizabile

Cum sa compari implanturile dentare

COROANA DENTARĂ PE IMPLANT

Este una dintre cele mai simple lucrări protetice pe implant și este recomandată în cazul în care există un singur dinte lipsă.

PUNTEA DENTARĂ FIXĂ PE IMPLANT

Este o soluție îndrăgită de pacienți, deoarece presupune o cimentare definitivă și nu implică scoaterea ei pentru igienizare.

PROTEZA TELESCOPATĂ PE IMPLANT

Această lucrare protetică presupune atașarea unor telescoape speciale pe implanturi, iar peste acestea aplicarea unei proteze culisante.

PROTEZA MOBILIZABILĂ PE IMPLANT

Este ideală în cazul în care edentația este mare. Proteza mobilizabilă folosește anumite sisteme de ancorare (culise, capse, croșete, bări cu călăreți etc), cu ajutorul cărora este atașată pe implantul dentar.

ALEGEREA LUCRĂRII PROTETICE PE IMPLANT

Iată, așadar, că soluții pentru înlocuirea dinților lipsă se găsesc indiferent de problema pe care o ai. Odată ce implantul dentar este osteointegrat, medicul implantolog are sarcina de a alege cea mai bună lucrare protetică pe implant, în funcție de tipul edentației.

Lucrările protetice pe implant se pot confecționa din diferite materiale, de la metalo-acrilat, la metalo-ceramică. Acestea din urmă sunt preferate de medici și de pacienți deoarece sunt mai rezistente.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar