Prevenirea parodontozei cu probiotice

dulciuri

Parodontoza, boala care îți afectează dinții, gingigiile și aspectul fizic ar putea avea în viitorul apropiat un dușman de temut. Este vorba despre bomboanele care conțin bacterii benefice. Deși nu sună deloc apetisant și ai putea fi dezgustat de gândul că ai putea mânca bomboane cu bacterii, acestea ar putea diminua cazurile de boli parodontale.

O companie germană este aproape de a scoate pe piață un sortiment inedit de dropsuri pentru copii și adulți. Bomboanele în cauză conțin bacterii benefice pentru organism, adică probiotice de tip lactobacillus paracasei care pot curăța cavitatea bucală, împiedicând depunerea tartrului.

BACTERIILE BENEFICE ȘI PREVENIREA PARODONTOZEI

O dantură sănătoasă la vârsta adultă trebuie să fie îngrijită încă din copilărie, dar din propria ta experiență știi că niciun copil nu se gândește la sănătatea dinților când are la dispoziție sute de sortimente de dulciuri.

Consumul frecvent de dulciuri rafinate duce la acumularea zahărului în cavitatea bucală. Aici, el fermentează și se transformă într-un acid care, ușor, ușor, erodează dinții și duce la formarea cariilor.

La fel de adevărat este și faptul că dulciurile favorizează depunerea de tartru pe dinți, mai ales dacă periajul este realizat în mod necorespunzător. O depunere mică de tartru nu este altceva decât un sediment de placă bacteriană. Printre cele mai periculoase bacterii din gura ta se numără și streptococcus mutans, care grăbește stricarea dinților.

Placa bacteriană se va mări constant, iar în lipsa unui detartraj, va duce la apariția bolilor parodontale, adică la gingivită, parodontită, retracție gingivală și, în final, căderea dinților.

Faci parte dintre cei 90% cu simptome de parodontozaBomboanele cu bacterii benefice au rolul de a preveni parodontoza. Atunci când sunt supte, probioticele sunt eliberate în salivă, iar de aici ajung pe suprafața dinților, unde formează o peliculă protectoare și împiedică bacteriile rele să se depună pe smalț. Mai mult, când saliva este înghițită, odată cu ea este eliminată și o parte din bacteriile nocive.

SCĂDEREA NUMĂRULUI DE BOLI PARODONTALE

În lipsa bacteriilor dăunătoare, dinții tăi au șanse mai mari să rămână sănătoși, deoarece scade riscul de boli parodontale.

Compania germana Organobalance GMBH, responsabilă pentru producerea bomboanelor cu bacterii benefice, a realizat un studiu pe 60 de adulți, împărțiți în două grupuri. Primul grup a consumat 5 dropsuri cu probiotice, în timp ce al doilea a consumat 5 dropsuri obișnuite timp de o zi. Între bomboane nu a existat nicio diferență de gust.

Publicat în revista Probiotics and Antimicrobial Proteins, studiul arată că 75% dintre persoanele care au consumat bomboane cu bacterii benefice au avut un nivel mai mic de bacterii streptococcus mutans în cavitatea bucală și au șanse mai mici să sufere de parodontoză.

Sigur, bolile parodontale nu vor fi eliminate definitiv, deoarece sunt mult mai mulți factori care le favorizează, însă bomboanele cu bacterii bune ar putea duce în viitor la scăderea numărului de afecțiuni ale parodonțiului.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar