Beneficiile protezei scheletate

proteza dentara

Protezele dentare reprezintă o formă excelentă de mascare a lipsei dinților naturali. Nu îți dorești să ajungi să porți o proteză dentară, însă dacă ți-ai neglijat dantura și ai ajuns să suferi de edentație, probabil că aceasta ar fi cea mai viabilă modalitate de refacere a zâmbetului. Proteza scheletată este în continuare foarte apreciată de medici și de pacienți deopotrivă, deși există metode mai moderne de umplere a spațiilor lipsă de pe arcade.

CE ESTE PROTEZA SCHELETATĂ

În cazul în care te confrunți cu dinți lipsă și iei în considerare folosirea unei proteze dentare, este indicat să discuți cu medicul tău, pentru a stabili împreună ce tip de proteză ți s-ar potrivi cel mai bine în funcție de problemele cu care te confrunți. Proteza scheletată este o soluție foarte bună, mai ales dacă nu ești dispus să investești în implanturi dentare.

O proteză scheletată este alcătuită dintr-un schelet metalic, o bază acrilică care imită culoarea gingiei și dinți artificiali. În ceea ce privește acorarea pe dinții restanți, aceasta se poate realiza prin mai multe elemente, printre care croșete, pinteni, culise și magneți.

Chiar dacă ai impresia că prin alegerea unei proteze dentare scheletate vei avea de suferit la capitolul estetic, să știi că îți faci griji degeaba, întrucât partea metalică nu va rămâne la vedere. Dimpotrivă, vei obține o dantură la fel de frumoasă precum cea pe care o aveai înainte să-ți pierzi dinții.

PROTEZA SCHELETATĂ ȘI BENEFICIILE PE CARE ȚI LE OFERĂ

Scopul unei proteze dentare este acela de a-ți reda masticația optimă, dar și de a-ți reda încrederea în aspectul tău fizic. Cu o proteză scheletată obții o mulțime de beneficii, printre care:

  • rezistența în timp, grație suportului din aliaj metalic
  • confort la purtare
  • îmbunătățirea fizionomiei
  • stabilitate excelentă la vorbit și mestecat
  • aspect estetic incontestabil

Vezi infograficul comparativ între proteze dentare și punți dentare

PREȚUL PROTEZEI SCHELETATE

Proteza scheletată are un cost mai mare decât cel al unei proteze dentare clasice, deoarece realizarea ei implică o tehnologie avansată, precum și o pregătire profesională înaltă. La Ivory Clinica Dentfix, proteza scheletată cu croșete turnate sau sisteme speciale costă 2500 de lei, însă pentru confortul tău, merită să faci această investiție.

CÂND ESTE RECOMANDATĂ PROTEZA SCHELETATĂ

La fel ca toate celelalte proteze dentare, și cea scheletată are situații în care este recomandată sau în care ar trebui înlocuită cu un alt dispozitiv.

Atunci când pe arcadă mai există dinți, dar poziția lor nu este favorabilă pentru o proteză dentară fixă, medicul poate recomanda proteza scheletată. De asemenea, aceasta poate fi o opțiune bună și în cazul în care nu se pot realiza implanturi dentare din motive de sănătate.

Lasă un răspuns

15 Comentarii la "Beneficiile protezei scheletate"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Bună ziua Timp de 3 ani am purtat o proteză scheletată pe maxilarul superior ,care inlocuia molarii. Pentru a putea fi fixată mi s-au pilit caninii şi incisivii sănătoşi de pe maxilarul superior. (total 6 dinţi din faţă de pe maxilar) Pe mandibulă aveam executate mai demult nişte punţi care n-au prea respectat poziţia iniţială a dinţilor .Din acestă cauză un incisiv de pe mandibulă a fost împins în faţă . Pentu că linia mediană a dinţilor superiori ,nu coincidea cu cea a dinţilor inferiori, iar lucrarea din porţelan care îmbrăca dinţii din faţă “mă strîngea” îngrozitor, în cei 3… Citiți mai departe »

Cred că voi fi nevoită să apelez la un specialist în ocluzologie.
Vă mulţumesc din suflet pentru răspuns!

Medicul stomatolog mi-a recomandat o proteza scheletata, pana ma voi decide asupra montarii de implanturile.A-si dori sa va intreb ca montarea de implanturi pe langa faptul ca este o lucrare costisitoare, dar e posibil ca sa nu fie acceptat a de organism (mandibul) si ar fi o investitie fara sens.Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat.Va multumesc

Am o proteza scheletata de circa 2 luni de zile, sa recurs la aceasta metoda pentru ca in partea dr jos nu m ai aveam nici os, in partea stg a fost o lucrare buna, dar culmea si aceea sa miscat in timpul cand lucram la cealalta , in fata au fost 4 dinti ai mei , dar si din aceia unu dupa ce mi sa pus proteza , a inceput sa se miste si a picat, si chiar daca s a pus un pivot initial nu a rezistat nici acela si automat sa modificat si proteza,problema este ca in… Citiți mai departe »

Bună seara! Am o proteză scheletata în partea de sus cu capse. Nu mă înțeleg cu tehnicianul dentar, în momentul când râd proteza se lasă din partea din spate. Când o lipesc cu corega e totul ok. A mai captusit-o dar….

De fapt, o întrebare: ce fel de proteza (cu ce fel de sistem de fixare) recomandați ptr toți molarii si premolarii lipsa dreapta jos, in condițiile in care singurii “stâlpi de susținere” sunt caninul dreapta jos care a fost tratat ptr infecție pe canalul radicular si dinții incisivi care nu au o baza de implantare prea grozava (pacientul pierde masa osoasa care ii susține) dar care totuși nu se mișca ?
Mulțumesc!

Am făcut de 0 lună o proteză , am avut 4 dinți in față care au fost îmbrăcați și atașat naște capse sau telescoape nu știu pt.ca dr. (nu vorbește iar dacă il întrebi e treaba lui)la care stinga , dreapta pt.ca nu am dinții. .a făcut o lucrare care se prinde in case,Vreau să știu ce fac dacă nu pot să mă acomodez..pierd bani..2000 lei..nu pot pt.ca mă doare, dacă spun..tace..ce să fac , cu să procedez? Mulțumesc anticipat pt. răspuns. Preda Nela.