Tratamentul de albire a dinților

zambet

Tratamentul profesional de albire a dinților este pe cât de tentant, pe atât de controversat în rândul profesioniștilor în sănătate dentară și a paciențielor acestora. Un zâmbet strălucitor, obținut într-un timp foarte scurt, este posibil în prezent cu ajutorul unor tehnici speciale utilizate de medicii dentiști. Care sunt principalele avantaje ale tratamentelor pentru albirea dinților, dar și ce pericole pot ascunde ele, afli in cele ce urmează.

Albirea profesională a dinților

Pătarea dinților poate fi cauzată de mai mulți factori, de la fumat sau administrarea unor medicamente, până la perierea incorectă a danturii. Există două tipuri de decolorare a dinților: intrinsecă și extrinsecă.

Decolorarea dentară intrinsecă este cauzată de traume sau anumite medicamente, pe când cea extrinsecă este indusă de fumat, consumul de vin și alte alimente pigmentate care pătează dantura în timp. Stabilirea procedurii de albire a dinților depinde de tipul de decolorare dentară.

Albirea profesională a dinților se realizează în cabinetul stomatologic, cu agenți de albire pe bază de peroxid. Aceste substanțe chimice puternice pot fi utilizate în siguranță doar de medicul dentist, care realizează gutiere speciale pentru aplicarea lor. Unele tipuri de gutiere se aplică timp de 20-30 de minute în cabinet, pe când altele pot fi purtate acasă de pacient.

Avantajele albirii profesionale e dinților

Cel mai mare avantaj al albirii profesionale a dinților este timpul scurt de obținere a rezultatelor. Mulți pacienți observă o îmbunătățire vizibilă după prima vizită la medicul dentist.

Un alt avantaj este accesibilitatea acestui tip de tratament. Majoritatea medicilor stomatologi oferă acest serviciu în prezent.

Eficacitatea tratamentelor profesionale de albire dentară este întotdeauna satisfăcătoare. Acestea schimbă în mod radical aspectul zâmbetului, mai bine decât alte soluții mai puțin invazive, în special dacă pacientul continuă să fumeze și să consume alimente și băuturi ce pătează dantura.

Pericolele albirii profesionale e dinților

Unii medici dentiști rămân rezervați în a recomanda pacienților tratamentul de albire profesional, întrucât există pericolul ca smalțul să fie afectat de substanțele aplicate. În plus, persoanele cu dinți sensibili pot experimenta dureri gingivale și dentare, precum și ulcerații bucale produse de procesul de albire.

Un alt dezavantaj al tratamentelor profesionale de albire dentară este nevoia de întreținere  constantă a rezultatelor, prin vizite dese la cabinetul stomatologic. Acest lucru implică, desigur, investirea de timp și bani în procesul întreținerii zâmbetului strălucitor.

Înainte de a alege un tratament de albire a dinților, solicită opinia medicului stomatolog și analizează cu atenție opțiunile prezentate succint de către specialist. Albirea profesională a dinților este o procedură sigură, câtă vreme este realizată de un medic dentist.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar