Prețul implantului dentar

Un implant dentar reușit este garanția unui zâmbet perfect, iar un zâmbet perfect înseamnă mai multă încredere în tine și un look mult mai atrăgător. Știai că zâmbetul este al doilea cel mai important aspect pe care îl remarcăm la persoanele de sex opus, după ochi? Ei bine, dacă ochii pot fi înfrumusețați cu machiaje, zâmbetul poate fi înfrumusețat printr-un implant dentar sau mai multe.

Pentru cele mai multe persoane care se confruntă cu dinți lipsă, prețul implantului dentar este principalul criteriu de care țin cont atunci când iau în considerare tratamentele stomatologice moderne de refacere a danturii naturale. Deoarece vorbim despre o lucrare migăloasă, care necesită materiale de calitate, prețul implantului dentar este destul de ridicat, față de cel al altor tratamente stomatologice.

Dacă încă te întrebi de ce se ajunge la un cost atât de mare, îți putem dezvălui câțiva dintre factorii care influențează prețul implantului dentar.

Implantul dentar are 3 elemente de bază, fiecare cu un cost propriu

Cum sa compari implanturile dentareImplantul dentar este un tratament stomatologic care constă în folosirea mai multor echipamente. Implantul dentar în sine este o piesă chirurgicală sub formă de “șurub”, care intră în os și înlocuiește rădăcina naturală a unui dinte. După integrarea implantului, acestuia i se atașează un bont protetic, pe care la final este fixată coroana, proteza sau puntea.

Așadar, sunt 3 elemente distincte, care împreună trebuie să funcționeze perfect pentru a înlocui cât mai fidel dintele lipsă. Cumulate, cele 3 elemente cresc prețul implantului dentar, tocmai prin faptul că fiecare are un anumit cost propriu.

Nu medicul implantolog stabilește prețul implantului dentar, ci importatorii. Sigur că la acest preț se adaugă manopera medicului.

Tehnologia unui implant dentar este costisitoare

Probabil ai observat că există diferențe majore la clinicile stomatologice în ceea ce privește prețul implantului dentar. Unul dintre motive ar fi tehnologia care stă la baza realizării implanturilor dentare. Cu cât un implant este de o calitate mai bună, cu atât prețul va crește.

Astfel, dacă analizezi oferta pentru implanturi dentare și vezi prețuri mari, să știi că acestea reflectă calitatea tehnologiei. Un implant bun in România costă între 500 și 750 de euro.

Gradul de experiență al medicului contează la fel de mult precum calitatea implantului

Nu în ultimul rând, prețul unui implant dentar este influențat de gradul de experiență al medicului. Așa cum îți dorești să mergi la un antrenor de fitness experimentat, pentru a putea slăbi rapid și a fi în formă maximă, așa trebuie să mergi și la un medic implantolog bun, dacă vrei să te bucuri mult timp de acum încolo de implanturi dentare rezistente.

De cele mai multe ori, prețul mic al implantului dentar îți oferă o bucurie pe termen scurt, însă pe termen lung te poți confrunta cu probleme în ceea ce privește sănătatea dentară, ceea ce nu face altceva decât să te pună la o nouă cheltuială.

Înainte să te sperii de prețul implantului dentar, este nevoie să porți o discuție cu medicul tău și să stabiliți împreună dacă acest tratament este bun pentru problema pentru care o ai.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar