Mituri despre albirea dinților

mos craciun

Toată lumea își dorește un zâmbet strălucitor și o dantură de un alb impecabil, ca la Hollywood, însă puțini sunt cei care se pot bucura cu adevărat de aceste deziderate. Albirea dinților este una dintre cele mai populare metode care țin de estetica dentară și tocmai din cauza faptului că multă lume recurge la ea sau găsește metode mai puțin invazive de a o practica, în jurul acestei tehnici au luat naștere mai multe mituri.

Miturile cu privire la albirea dinților există de foarte mult timp, însă acest lucru nu este un impediement pentru unele persoane să recurgă în continuare la acest procedeu, fie că este vorba despre un procedeu în cabinetul medicului stomatolog, fie că este vorba despre unul făcut acasă, cu o documentare prealabilă sau în lipsa ei.

Albirea dinților este pentru totdeauna

Bine ar fi dacă ar fi așa, însă din păcate vorbim doar despre un mit despre albirea dinților. În realitate, această procedură trebuie reînnoită din când în când, în funcție de obiceiurile tale zilnice, cum ar fi consumul de cafea sau fumatul.

Albirea dinților se poate face cu orice pastă de dinți

Acesta este un alt mit comun despre albirea dentară. Chiar dacă unele paste de dinți au proprietăți de albire, de cele mai multe ori este vorba despre substanțe ușor abrazive care curăță foarte bine dinții, nu de substanțe care albesc dinții cu adevărat. Chiar și așa, folosirea pastei de dinți de două ori pe zi este obligatorie.

Albirea dinților se poate face cu lămâie și căpșune

Iată un mit care este parțial adevărat. Într-adevăr, lămâia și căpșunele conțin substanțe active care pot contribui la albirea dinților, însă trebuie să știi că, pe termen lung, această metodă homemade de albire îți poate afecta smalțul la fel de mult precum substanțele chimice de albire a dinților. Prin urmare, nu apela nici la lămâie, nici la căpșune prea des, dacă vrei să ai grijă de sănătatea dinților.

Albirea dinților nu are efecte adverse

Deși multe persoane consideră că nu li se poate întâmpla nimic rău dacă apelează la albirea dinților, este bine să știi că această procedură nu este scutită de efecte adverse. De la declanșarea sensibilității dentare, până la ulcerații bucale și alte afecțiuni, pe toate le poți avea de la o simplă albire de dinți.

Dacă ești decis să apelezi la albirea dinților, nu te lăsa descurajat de aceste mituri. Cel mai bine este să îți faci un consult stomatologic și, împreună cu medicul tău, să stabiliți care este cea mai potrivită metodă de albire de dinți.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar