Implanturi dentare imediate

implant dentar

Implanturile dentare imediate sunt, după cum le spune și numele, implanturi foarte rapide, care îți refac dantura  într-o singură zi, astfel că nu mai ești nevoit să stai cu dinții naturali lipsă luni la rândul.

Dacă ar fi să le dăm o definiție, putem spune despre implanturile dentare imediate că sunt manopere chirurgicale la care medicii implantologi recurg pentru a înlocui foarte repede un dinte lipsă sau un dinte rupt.

Este bine să știi că impanturile dentare imediate sunt lucrări fixe provizorii, care după un anumit timp vor trebui înlocuite cu lucrări definitive.

IMPLANTURI DENTARE IMEDIATE, RECOMANDATE PENTRU ZONA ESTETICĂ

Cum sa compari implanturile dentareImplanturile dentare imediate sunt recomandate în special pentru zona estetică a danturii, adică pentru refacerea dinților frontali, care din diferite motive au suferit unele traumatisme. Pierderea sau fracturarea unui dinte frontal poate reprezenta un șoc pentru orice persoană care ține la aspectul fizic, de aceea nu se cade ca această problemă să rămână nerezolvată.

Din fericire, pentru situațiile în care ai nevoie urgentă de un dinte nou au fost create implanturile dentare imediate.

Rolul primar al unui implant dentar imediat este cel estetic. Pentru un rol funcțional, va trebui să aștepți lucrarea finală, pentru că, așa cum ai putut afla mai devreme, vorbim totuși despre niște implanturi dentare provizorii, care țin aproximativ 3-4 luni.

ÎNCĂRCAREA IMEDIATĂ A IMPLANTURILOR DENTARE

În cazul implanturilor dentare clasice, este nevoie de o perioadă destul de lungă până când lucrarea prinde contur final, adică până când se fixează puntea, coroana sau proteza finală, similară dintelui natural.

În cazul implanturilor dentare imediate, încărcarea se realizează la scurt timp după inserarea implantului în os, adică pleci de la clinică cu un dinte nou după o singură ședință.

Pe lângă avantajele evidente, cum ar fi confortul psihologic și posibilitatea de a zâmbi fără probleme, implanturile dentare imediate pot corecta și anumite probleme pe care dinții naturali le aveau, de exemplu alinierea deficitară.

CINE POATE BENEFICIA DE IMPLANTURI DENTARE IMEDIATE

Orice persoană poate beneficia de implanturi dentare imediate, atât timp cât dinții s-au dezvoltat complet.

Notă: implanturile cu încărcare imediată primesc dinți temporari care se poartă până la finalizarea osteointegrării, după care se înlocuiesc cu lucrările protetice permanente. Se recomandă evitarea eforturilor mecanice mari pe dinții temporari pentru a proteja procesul de vindecare a osului. În plus se recomandă folosirea tratamentului cu plasmă PRP pentru grăbirea proceselor de formare a osului.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Implanturi dentare imediate"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Deleanu Cornel
Vizitator
Deleanu Cornel

Buna ziua, asi vrea sa stiu cat ar costa doi dinti de pus in fata,multumesc!