Albirea dinților fără gel peroxid

zambet perfect

Albirea dinților este o procedură de cosmetică dentară care a luat o amploare deosebită în epoca modernă. Produsele de albire a dinților cu peroxid sunt cele mai populare și răspândite, dar si periculoase pentru sănătate. Din cauza numeroaselor controverse legate de folosirea în siguranță a peroxidului în cosmetica dentară, specialiștii au încercat să descopere produse alternative mai sigure și eficiente, care să nu conțină acest gel nociv. Iată care este cea mai sigură și eficientă alternativă la produsele cu peroxid!

Îngălbenirea sau pătarea dinților este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă pacienții care se prezintă în cabinetele stomatologilor.

Cel mai adesea, aceste probleme sunt cauzate de o alimentație necorespunzătoare, o igienă orală incorectă sau de diverse afecțiuni lăsate netratate. Din cauza aspectului inestetic, tot mai multi pacienți sunt dornici să apeleze la orice mijloace pentru a-și albi dinții și a le reda strălucirea pierdută în timp.

Pericolul peroxidului asupra sănătății

Deși cel mai indicat este ca albirea dinților să se facă în cabinetele stomatologice, prin proceduri profesionale și sigure, pacienții preferă să recurgă la produsele de albire care se gasesc in comert, mult mai ieftine și la îndemână.

Farmaciile abundă în produse care se pot cumpăra fără rețetă medicală, dar asupra cărora medicii au mari rezerve, din cauza substanțelor periculoase pe care le conțin și a efectelor negative pe care le au asupra sănătății dentare, pe termen lung.

Peroxidul regăsit în majoritatea produselor de albire a dinților de pe piață  predispune, în timp, la probleme severe de sănătate orală, cele mai frecvente fiind afecțiunile gingivale, cancerul oral, de gură sau limbă. Expunerea abuzivă la peroxid atacă smalțul dinților, predispunând dantura la carii si alte tipuri de afecțiuni dentare.

Produse de albire a dinților fără peroxid

Din cauza riscurilor pe care produsele cu peroxid le ridică asupra sănătații orale, medicii susțin că cel mai indicat este să te orientezi spre alegerea produselor care conțin ca ingredient activ de albire a dinților bicarbonatul de sodiu, considerat sigur pentru sănătate. În plus, specialiștii în cosmetică dentară sunt de părere că bicarbonatul de sodiu este chiar mai eficient în albirea dinților decât dăunătorul peroxid.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.