Remedii pentru chisturi dentare

granulom

Chisturile dentare (radiculare) sunt probleme stomatologice pe care nu ar trebui să le lași netratate, întrucât se pot dezvolta în complicații serioase, care nu fac altceva decât să-ți prelungească disconfortul și să crească vertiginos prețul tratamentului.

Cele mai multe chisturi dentare se formează ca urmare a unor infecții ale dinților, care nu sunt tratate corespunzător. Infecțiile apar, de obicei, la vârful rădăcinii dinților și sunt cunoscute sub denumirea de abcese dentare. Când aceste abcese nu sunt tratate de un medic dentist, fie prin diferite medicamente, fie prin metode chirurgicale (rezecție apicală), ele se transformă în chisturi dentare.

Un chist dentar nu este altceva decât un săculeț cu lichid, care provoacă umflarea gingiei. Chisturile de mici dimensiuni sunt cavități cu țesut moale, granulomatos. De aici și până la apariția durerilor și a senzației de disconfort nu mai este decât un pas.

PREVENIREA CHISTURILOR DENTARE

Pentru a evita probleme pe care le implică formarea chisturilor dentare, cel mai simplu ar fi să încerci să previi situația. Controlul stomatologic constant, de două ori pe an, este un mod simplu de a detecta eventualele afecțiuni care ar putea duce la apariția chisturilor.

De asemenea, obturațiile de canal de după înlăturarea nervului mort pot duce la prevenirea chisturilor dentare, întrucât procedura presupune umplerea spațiului periapical cu material de obturație.

Prevenirea chisturilor dentare este cu atât mai importantă cu cât această problemă stomatologică poate fi de natură canceroasă.

REMEDII PENTRU TRATAREA CHISTURILOR DENTARE

Spre deosebire de multe alte afecțiuni stomatologice, chisturile dentare nu au prea multe remedii, mai ales dacă te gândești la remedii naturiste. În cel mai bun caz, dacă respectivele chisturi sunt mici și nu pun probleme serioase, le poți trata cu antibiotice. În restul cazurilor, singura soluție eficientă de îndepărtare a chisturilor dentare este intervenția chirurgicală, denumită chistectomie.

Este vorba despre o intervenție asemănătoare rezecției apicale, însă este mai amplă. Nu trebuie să te sperii de această procedură, întrucât ea va fi realizată sub anestezie locală. În prima fază, medicul va face o incizie la nivelul mucoasei, pentru a putea extirpa chisturile dentare și a îndepărta lichidul de la baza rădăcinii.

Odată ce zona este curățată corespunzător de infecție, marginile osoase vor fi netezite, iar incizia va fi cusută. Urmează aplicarea unui pansament compresiv și recomandarea de a se urma un tratament cu antiinflamatoare sau antibiotice.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

5 Comentarii la "Remedii pentru chisturi dentare"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Antonie Anca
Vizitator
Antonie Anca

Am pierdut legatura cu dv.

Raluca
Vizitator
Raluca

Buna ziua..am 22 de ani si am ‘descoperit’ ca am un chist de ceva timp deasupra uneia dintre maselele din stanga-sus. Am avut un apces pe care l-am tratat, dupa care a aparut iar si tot asa..am fost la medicul stomatolog cu o carie si dansul mi-a descoperit si acest chist ( de frica nu mergeam niciunde pentry a-l trata) si mi-a spus sa merg urgent la un chirurg dentsr pentru a curata zona. Intrebarea mea este : dor aceste interventii? Cum se procedeaza mai exact? Am o teama teribila de asemenea interventii. Va multumesc

Mitica B.
Vizitator
Mitica B.

sunt din BRAILA si nu stio la ce clinica ma pot opera